PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului! Social-democrații solicită anularea concursului pentru funcția de director la Casa de Cultură a Municipiului

PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județului Timiș cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de proiecte de management pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Social-democrații lugojeni reclamă faptul că acest concurs a fost organizat fără să se respecte prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 189 din 2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură.

„Încălcările legii și incoerența au devenit reguli în administrația liberală din Lugoj! PSD Lugoj semnalează de câte ori are loc o astfel de situație, cum este și concursul organizat pentru managementul Casei de Cultură din oraș. Acest concurs a fost organizat fără să respecte normativele, iar PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județului Timiș. Legea cere ca managementul unei instituții de cultură să fie făcut de un responsabil care <întrunește condițiile de studii universitare de licență în domeniul de activitate al instituției>. Câștigătorul concursului de director al Casei de Cultură din Lugoj a fost angajat al Primăriei Timișoara, în cadrul Biroului de Autorizare Activități Comerciale, deci fără nicio legătură cu ce înseamnă managementul unei instituții de cultură. Sperăm ca și de această dată instituțiile avizate să pună frână ilegalităților comise de Primăria Lugoj”, menționează reprezentanții PSD Lugoj.

Concursul pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj a fost câștigat de către Ilie Cosmin Petrovici, angajat al Primăriei Lugoj și fost angajat al Primăriei Timișoara. Pentru aceeași funcție a mai concurat și Tudor Trăilă, fostul director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, care a fost eliminat din prima etapă, după evaluarea proiectului de management depus. Proiectul lui Tudor Trăilă a fost notat cu 4,52, iar cel al lui Ilie Cosmin Petrovici, cu 7,38.

În sesizarea adresată Instituției Prefectului, PSD Lugoj solicită „efectuarea cu celeritate a unei verificări privind organizarea și desfășurarea concursului” și, pe cale de consecință, ”anularea concursului și reluarea procedurii de concurs în conformitate cu legislația în vigoare”.

 

Lugoj Expres PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului! Social-democrații solicită anularea concursului pentru funcția de director la Casa de Cultură a Municipiului PSD Lugoj proiecte de management încălcarea legii director Casa de Cultură a Municipiului Lugoj concurs director concurs Casa de Cultură a Municipiului Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.