PS Alexandru Mesian, la Conferinţa Episcopilor Catolici din România

Episcopul greco-catolic de Lugoj, PS Alexandru Mesian, va participa, în perioada 26-28 septembrie, la lucrările sesiunii de toamnă a Conferinţei Episcopilor din România (CER).

Manifestarea va avea loc la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, în prezenţa Mons. Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România.

În cadrul lucrărilor, episcopii catolici vor aborda teme de actualitate din viaţa bisericii şi a comunităţilor locale, dar vor participa şi la câteva programe oferite de dieceza gazdă.

„După ce, la iniţiativa Papei Francisc, Biserica Catolică celebrează în acest timp „Anul Divinei Milostiviri”, şi programul Conferinţei Episcopale reunite la Oradea urmează acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufleteşti, luni, 26 septembrie 2016, la orele 18.30, după ce vor păşi pragul Porţii Sfinte din Catedrala Episcopală, ierarhii catolici din România vor recita împreună vesperele în cripta catedralei, la mormândul răposatului episcop Tempfli József, rugându-se aici și pentru toţi răposaţii. În acelaşi spirit, a doua zi, marţi, 27 septembrie 2016, la orele 15.30, ca semn al milostivirii trupeşti, episcopii vor vizita centrul Caritas şi căminul de bătrâni „Sfânta Elisabeta”, unde se vor întâlni cu persoanele vârstnice din acest cămin şi personalul deservent. La orele 16.30 va urma o vizită în cetatea Oradea, unde se vor reculege la vestigiile vechii catedrale episcopale din Oradea şi vor participa la vernisarea unei expoziţii organizate de Episcopia Romano-Catolică, respectiv Muzeul Cetății și a orașului Oradea. Expoziția a luat naștere sub genericul „Moștenirea a 900 de ani – capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea”. Începând cu orele 18.30, toţi membrii Conferinţei Episcopilor Catolici din România, împreună cu nunțiul apostolic și preoţii prezenţi vor celebra o liturghie solemnă în biserica din Cetate, acest moment fiind unul de excepţie în viaţa Episcopiei Romano-Catolice de Oradea”, se arată în comunicatul Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.