Protest în centrul Lugojului: Fără săli cu jocuri de noroc lângă școli și licee

Pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 14, o manifestație împotriva sălilor cu jocuri de noroc, care se află în apropierea unităților de învățământ.

Acțiunea, organizată la inițiativa omului de afaceri lugojean Ștefan Dănuț Szentpéteri,  are ca scop sensibilizarea și determinarea autorităților locale de a interzice funcționarea unor astfel de stabilimente în preajma școlilor și liceelor lugojene.

„Viața și educația copiilor noștri nu trebuie să fie afectată de tentația unor astfel de capcane, dispuse lângă școlile unde își desăvârșesc caracterul”, susține Ștefan Dănuț Szentpéteri.

Omul de afaceri invită toți lugojenii „cărora le pasă de soarta acestui oraș” să participe la acțiunea de protest și să ia atitudine împotriva sălilor cu jocuri de noroc din apropirea unităților de învățământ.

„Doar pe strada Mocioni, care nu are mai mult de 80-100 de metri, se află nu mai puțin de patru săli cu jocuri de noroc. Și acest lucru se întâmplă chiar în imediata apropiere a Liceului „Coriolan Brediceanu”, a Școlii Gimnaziale „Anișoara Odeanu” și a Școlii  „Harul”. Aceste săli de jocuri reprezintă o permanentă tentație pentru toți copiii noștri. Să nu uităm nici faptul că ne aflăm în plină zonă istorică lugojeană, unde reclamele nenumărate la jocuri de noroc sunt montate pe fațadele clădirilor vechi și contrastează negativ cu arhitectura zonei. Nu am căutat și nu caut vinovați de această situație, însă trebuie să luăm atitudine împotriva proliferării acestei maladii a jocurilor de noroc, ce implică un număr tot mai mare de elevi lugojeni. De-a lungul timpului, lugojenii au dovedit faptul că pot să își hotărască singuri viitorul, pentru ei și pentru orașul în care trăiesc. De aceea, vă invit alături de noi, echipa lugojenilor care merită mai mult, pe toți cei cărora vă pasă de soarta acestui frumos oraș, sâmbătă, 14 decembrie, la ora 14, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Îmbrăcați-vă gros! Afară este frig! Puteți avea ceva cald la voi, ceai sau cafea, precum și o pancartă, dacă doriți. Vom fi acolo toți lugojenii! Vă așteptăm!”, transmite Ștefan Dănuț Szentpéteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.