Propunerea consilierilor PSD și ALDE pentru lugojeni: majorarea tarifelor la apă potabilă și canalizare-epurare, din 2017

Primăria Lugoj a anunțat că doi consilieri locali, Iosif Crăciunescu (PSD) și Ioan Haneș (ALDE), au inițiat un proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor practicate de societatea „Meridian 22” Lugoj la serviciul public de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare, începând cu data de 1 februarie 2017.

Conform proiectului de hotărâre, prețul la apă potabilă va fi majorat cu 0,28 de lei/mc (fără TVA), iar tariful la canalizare-epurare va crește cu 0,09 lei/mc (fără TVA).

Astfel, noile tarife propuse de consilierii PSD și ALDE sunt:

La apă potabilă:

  • 3,44 lei/mc pentru populație
  • 3,16 lei/mc pentru restul utilizatorilor;

La canalizare-epurare:

  • 1,42 lei/mc pentru populație;
  • 1,18 lei/mc pentru restul utilizatorilor.

Prețurile pentru populație la apa potabilă conțin TVA în cotă de 9%, iar pentru canalizare-epurare conțin TVA de 20%. Tarifele pentru restul utilizatorilor nu conțin TVA.

„Societatea noastră a inițiat demersurile legale pentru avizarea unor noi prețuri și tarife la serviciile de apă și canalizare care au fost deja avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în conformitate cu avizul nr. 404105/02.02.2016. Doar prin practicarea noilor niveluri de prețuri și tarife poate fi asigurată funcționarea corectă și legală a activității, desfășurarea eficientă și în siguranță a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, asigurarea surselor financiare pentru intervențiile rapide la remedierea deficiențelor ce apar în sistem (avarii, decolmatări canale etc), precum și creșterea calității apei potabile și a serviciilor de canalizare prestate de societatea noastră. Menționăm că am înaintat pe data de 29 martie 2016 vechiului Consiliu Local solicitarea noastră pentru analiza și aprobarea începând cu data de 1 mai 2016 a noilor prețuri și tarife în conformitate cu avizul ANRSC București nr. 404105/02.02.2016. Arătăm pe această cale că întârzierile în aprobarea prețurilor în cursul acestui an, cât și neaprobarea prețului la apă în Consiliul Local la nivelul aprobat prin avizul ANRSC București (2,88 lei/mc față de 2,98 lei/mc – aprobarea ANRSC) a făcut ca activitatea de producere, transport, livrare apă potabilă și serviciile de canalizare deja să se încheie cu o pierdere în sumă de 159.914 lei la 31.10.2016”, se menționează în expunerea adresată Consiliului Local Lugoj de către conducerea societății „Meridian 22”.

Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamații cu privire la proiectul de hotărâre inițiat de consilierii PSD-ALDE până în data de 4 ianuarie 2017, ora 12, la Biroul relații cu publicul din cadrul Primăriei Lugoj (camera 7, parter).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.