Promisiunile noii administrații a Lugojului pentru 2021: „Primii pași concreți și vizibili spre o Primărie care înțelege nevoile locuitorilor”

City managerul municipiului Lugoj, Anca Mcșa Oprea, a anunțat că anul 2021 va fi unul în care noua administrație a urbei își propune „primii pași concreți și vizibili spre o Primărie care înțelege nevoile locuitorilor de pe Timiș și unde funcționarii lucrează pentru lugojeni”.

„2021, va fi un an în care ne propunem primii pași concreți și vizibili spre o Primărie care înțelege nevoile locuitorilor de pe Timiș și unde funcționarii lucrează pentru lugojeni. Vom începe anul cu implementarea unui proiect pe care multe primării îl au de ani de zile, dar pentru Lugoj va fi primul pas spre normalizarea relației cetățean – instituție publică, și anume un Ghișeu Unic pentru toate actele, autorizațiile sau alte documente din primărie. Gata plimbările de la un birou la altul!

În paralel vom începe un audit extrem de important – evaluarea capacității Primăriei Lugoj de a trece de la hârtie spre digitalizare,  evaluare ce se va încheia cu un plan și pași concreți de acțiuni pentru următoarea perioadă. Vom scoate la concurs, transparent, posturile vacante. Și da, am auzit vocea voastră, vom încerca să actualizăm și modul de a face concursuri, după modelul altor primării, prin care să fie evaluate și alte abilități, nu doar cea de memorare. Vom propune o nouă organizare la nivel de departamente și organigramă pentru eficientizarea proceselor din interiorul instituției, respectând toate prevederile legale.

Vom scoate în dezbatere publică proiecte de interes pentru cetățeni. Vom profesionaliza serviciile pentru populație prin oferirea posibilității de programare, în cadrul Evidenței populației sau pentru alte documente necesare populației din Primărie, diminuând termenele de soluționare. Și multe altele pe care le vom împărtăși cu Dvs. în lunile ce urmează. Știu, nu sunt lucruri ieșite din comun, nu vă spun nimic inovator sau de-a dreptul extraordinar. Dar, pentru a ajunge departe, trebuie să parcurgem un traseu, să fim conștienți de unde plecăm, să atingem o minimă normalitate a secolului în care ne aflăm. 

Îmi doresc un 2021 în care să vâ gândiți ce puteți face și voi pentru Lugoj! Fiecare dintre noi își poate aduce aportul prin lucruri atât de mărunte. Vă invit să ne scrieți, să ne transmiteți propunerile și sesizările voastre, să vă oferiți voluntar în proiectele din oraș sau să vă implicați, cum și cât timpul vă permite, în comunitatea noastră. Eu îmi doresc un 2021 fără indiferență și cu realizări pentru Lugoj”, a transmis Anca Micșa Oprea, city managerul municipiului Lugoj.

Lugoj Expres Promisiunile noii administrații a Lugojului pentru 2021: "Primii pași concreți și vizibili spre o Primărie care înțelege nevoile locuitorilor" servicii pentru populație reorganizare relația cetățean-instituție publică promisiuni primii pași primăria lugoj posturi vacante Lugoj gișeu unic evaluare digitalizare dezbateri publice concurs city managerul Lugojului Anca Micșa Oprea administrația lugojeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.