Proiectul primarului Claudiu Buciu, privind cumpărarea fostei fabrici ITL-A, blocat în Consiliul Local Lugoj

Consiliul Local Lugoj a respins, prin votul consilierilor PSD, PMP și USR PLUS, proiectul de hotărâre propus de primarul PNL Claudiu Buciu, privind aprobarea inițierii procedurilor în vederea achiziționării unor imobile, teren și construcții, unde a funcționat fosta fabrică ITL – unitatea A, de pe strada Buziașului.

Terenul și clădirile fostei fabrici ITL – unitatea A se află în proprietatea societății Arka Industry Hotel SRL, reprezentată de Miron Sporea, administratorul societății.

„Considerăm că achiziționarea acestor imobile se poate dovedi foarte utilă pentru buna desfășurare a activității societăților comerciale aparținând municipiului Lugoj, înființate pentru gestionarea serviciilor de utilitate publică. (…) Propunem Consiliului Local Municipal Lugoj adoptarea unei hotărâri privind aprobarea inițierii procedurilor în vederea achiziționării imobilelor descrise în alineatele precedente. Trebuie menționat faptul că prețul imobilelor va fi stabilit printr-un raport de evaluare supus spre aprobare Consiliului Local”, a menționat primarul Claudiu Buciu în referatul proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Claudiu Buciu după ce societatea Ara Industry Hotel SRL a transmis Primăriei Lugoj, în 26 mai 2021, o scrisoare de intenție, privind vânzarea unor active imobiliare proprietate a societății, constând într-un teren intravilan și construcții, în suprafață de 51.920 de metri pătrați, și un alt teren intravilan și construcții, în suprafață de 15.382 de metri pătrați.

La proiectul de hotărâre a fost anexat și un raport de evaluare financiară, efectuat de ing. Dionisie Bojin, evaluator autorizat proprietăți imobiliare, în 10 aprilie 2017, conform căruia activele aflate în patrimoniul SC Arka Industry Hotel SRL au o valoare estimată, la 31 decembrie 2016, de 1.983.949 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.