Proiectele elevilor de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj, prezentate la un seminar în Chișinău

În perioada de 25-27 ianuarie 2017, la Chișinău, a avut loc, pentru profesorii de istorie moldoveni, seminarul „Societatea civilă, mediul social şi istoria evreilor din Moldova în secolul XX”
Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Institutului Centropa din Viena și ICTPD din Republica Moldova, prin proiectul Trans.History.
În cadrul acestui seminar, în primele două zile, cei 30 de educatori moldoveni participanți au asistat la prezentările realizate de experţi din domeniul educaţiei, activişti ai societăţii civile şi jurnalişti din Republica Moldova, Ucraina, România, Germania şi Polonia.
În 27 ianuarie, toți participanții au vizitat Centrul Cultural Evreiesc şi Muzeul de Istorie al Evreilor din Moldova și au participat la activitățile organizate, la Chișinău, cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
La acest seminar, profesorul Horațiu Suciu a prezentat câteva exemple de bună practică și cele mai reușite proiecte ale elevilor de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj având ca subiect Istoria evreilor – Holocaustul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.