Proiect respins de patru ori în Consiliul Local Lugoj. Dar primarul nu renunță…

Aleșii locali din Lugoj au avut parte, joi, de o nouă ședință zgomotoasă. Și de această dată, pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Francisc Boldea, privind „solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri  pentru   transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din  imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124”.

A fost pentru a patra oară când consilierilor lugojeni li s-a cerut votul pentru acest proiect, prin care municipalitatea solicită un teren de 8.250 de metri pătrați de la Ministerul Apărării Naționale în schimbul a 30 de apartamente, din cele 64 de unități locative pe care Primăria Lugoj intenționează să le construiască în zona respectivă, investiția ridicându-se, conform spuselor primarului Francisc Boldea, la circa 2,5 milioane de euro.

Consilierii PNL au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi și inițierea unui alt proiect de hotărâre, prin care să se solicite MApN să vândă acest teren municipalității, la prețul de inventar, așa cum s-a mai procedat și în alte localități. Liberalii consideră că, în acest fel, municipalitatea ar cheltui doar circa 130.000 de euro, o sumă mult mai mică decât valoarea a 30 de apartamente.

Propunerea nu a fost agreată de primarul Francisc Boldea, care, pe un ton răspicat, a afirmat: „Nu există așa ceva! Numai la noi, în Lugoj, se poate întâmpla asta: să se opună cineva să primești ceva gratis! Ăia să vrea să-ți dea terenul gratis și tu să vrei să-l cumperi! Eu nu semnez așa ceva!”.

Și la această ședință au participat mai mulți cetățeni, reprezentanți ai „societății civile”, care nu s-au sfiit să-i huiduie și să-i apostrofeze pe aleșii locali, strigându-le: „Nu ați făcut nimic pentru oraș! Luați banii degeaba!”, dar și să-l aplaude pe primarul Francisc Boldea de mai multe ori când acesta a luat cuvântul.

În final, proiectul de hotărâre a căzut la vot, primarul Francisc Boldea promițând că o să-l introducă pe ordinea de zi și la ședințele viitoare.

 

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.