Proiect Erasmus+ de aproape 30.000 de euro, la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj

Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj a obținut o finanțare de 29940 euro pentru proiectul Erasmus+ de mobilitate în domeniul educației școlare (Acțiunea Cheie 1) „Going beyond the middle ground”.

În cadrul acestui proiect, profesorii colegiului vor participa, în străinătate, la cursurile: Problem/Inquiry Based Learning, Using E-Learning – Benefits Of ITC In The Classroom; Critical Thinking In Teaching; Curriculum And Enhancing Students’ Motivation. Problem/Inquiry Based Learning (PBL).

Acest proiect european urmărește următoarele obiective specifice: formarea, în cadrul școlii, în perioada 2017-2018, a unui nucleu de 7 – 14 profesori experți în folosirea strategiilor didactice inovatoare și în folosirea strategiilor de motivare a elevilor; dezvoltarea, la nivelul liceului, în perioada 2017-2018, a unui nucleu de 6 profesori experți în folosirea instrumentelor TIC în predare; îmbunătățirea capacităților cadrelor didactice ale școlii de a răspunde nevoilor elevilor prin implementarea, în anii școlari 2017-2018 și 2018-2019, a cel puțin 12 cursuri opționale, care să folosească strategii didactice interactive de predare și instrumente TIC și care să ajute elevii școlii la îmbunătăţirea rezultatelor la matematică, ştiinţe, citire şi înţelegere; realizarea de către echipa de coordonare a proiectului și de participanții la proiect, până la finalul anului 2018, a unei broșuri de bune practici educaționale; obținerea, la sfârșitul anului școlar 2017-2018 a unui procent promovabilitate a examenului de bacalaureat de peste 85% și de 95% la examenul de evaluare națională.

Pe termen lung, prin această implicarea într-un prim proiect Erasmus+, conducerea Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj încearcă să aducă o dimensiune europeană școlii și să facă un prim pas în realizarea unor proiecte de mobilitate care să-i implice direct pe elevi. Acest prim proiect va aduce experiența și motivația necesare găsirii unor parteneri pentru un proiect de mobilitate pentru tineri, astfel încât elevii școlii să intre în contact cu elevi din alte state europene și, astfel, să-și diversifice experiențele care-i vor pregăti pentru viitor.

Lugoj Expres Proiect Erasmus+ de aproape 30.000 de euro, la Colegiul Național "Iulia Hasdeu" Lugoj strategii didactice proiect Erasmus+ educație școlară Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.