Programul PNL pentru a îndeplini nevoile comunității lugojene (P)

Dragi Lugojeni,

A venit momentul să vă spunem ce vrem să facem, dacă vom fi aleșii dvs.

Alături de Echipa PNL am întocmit un program, nu neapărat electoral, ci unul al măsurilor pe care le vedem necesar a fi luate pentru a îndeplini nevoile comunității noastre pe termen scurt, mediu și lung.

Propunerile noastre se vor transpune în practică doar după ce ne vom consulta cu lugojenii direct implicați în diversele domenii abordate.

Am încercat să ne întemeiem programul pe date certe, însă Primăria noastră este pentru noi toți o fortăreață bine păzită, fapt pentru care, recunoaștem că, de multe ori, nu am avut la dispoziție toate datele necesare. De aceea, dacă ne veți alege, vom avea nevoie de consultări cu dascălii noștri, cu funcționarii din primărie, cu medicii din spital, etc. astfel încât să luăm deciziile cele mai bune și să implementăm soluțiile corecte. Mulți dintre cei cu care am fi dorit să ne consultăm, au fost reticenți, de teama unor represalii din partea actualei conduceri a administrației publice.

Lucrurile vor reveni la normal.

Pentru Echipa PNL, primul palier de priorități este constituit din următoarele patru domenii:

 • EDUCAȚIA,
 • SĂNĂTATEA,
 • CURĂȚENIA ORAȘULUI,
 • INFRASTRUCTURA DE APĂ ȘI CANALIZARE.

Astăzi vă prezentăm viziunea noastră, în format restrâns, despre sistemul de educație din Lugoj.

Principalele obiective sunt următoarele:

 • construcția a două instituții noi de învățământ, în următorii patru ani. Una va fi amplasată în Cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată) și una în zona de est a Lugojului (Cartierul Ștrand ori Cartierul Stadion – în funcție de terenul disponibil). Aceste instituții vor cuprinde o creșă și o grădiniță, ambele cu program prelungit și o școală gimnazială (doar clasele I-IV), în regim after school.
 • renovarea tuturor sălilor de clasă în care, începând cu anul școlar 2021/2022, elevii vor începe cursurile clasei pregătitoare. Programul va continua până vom renova toate sălile de clasă.
 • renovarea tuturor grupurilor sanitare, din toate instituțiile de învățământ, și dotarea acestora conform regulilor actuale de igienă până la începerea anului școlar 2021/2022.
 • renovarea integrală a Școlii Generale numărul 1 și transformarea acesteia într-o instituție de învățământ care va cuprinde o creșă și o grădiniță, ambele cu program prelungit, dar și o școală gimnazială (doar clasele I-IV), în regim after school. Pentru acest demers va trebui să achiziționăm terenurile care în trecut au aparținut școlii, dar au fost retrocedate.
 • digitalizarea accelerată a tuturor instituțiilor de învățământ.
 •  interzicerea “fondului clasei” pentru reparații ale spațiilor de învățământ.
 • transport gratuit la școală pentru toți copiii din Tapia, Măguri, Herendeștiului și Pohalma, începând cu luna octombrie a acestui an.
 • degrevarea managerilor instituțiilor de învățământ de sarcinile care nu au legătură directă cu procesul de învățământ, începând cu anul școlar 2021/2022.

Detalii regăsiți în documentul atașat.

Comandat de P.N.L.- Filiala Timiș, Executat de Boldureanu Petrică PFA, Cod mandatar financiar 21200012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.