Profesorul lugojean Horațiu Suciu, la un program academic în SUA

Profesorul Horațiu Suciu, de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, a participat, în perioada 1 iunie – 7 iulie 2024, la programul Study of the U.S. Institutes for Secondary Educators (SUSIs), desfășurat în Statele Unite al Americii.

Study of the U.S. Institutes for Secondary Educators este un program academic intensiv care oferă profesorilor străini de liceu și administratorilor oportunitatea de a-și aprofunda înțelegerea asupra societății, culturii, valorilor și instituțiilor americane. Scopul programului este de a consolida curricula și de a îmbunătăți calitatea predării despre Statele Unite în școlile secundare din străinătate.

La programul desfășurat de California State University din Chico au participat 18 profesori din 18 țări de pe 5 continente. Majoritatea activităților din cadrul programului s-au desfășurat la California State University din Chico, dar și în Sacramento, San Francisco, Chicago și Washington D.C. Participanți au avut posibilitatea să descopere, printr-o combinație de abordări tradiționale, multidisciplinare și interdisciplinare, istoria și evoluția instituțiilor și valorilor din SUA, dar și modul în care funcționează sistemul de învățământ american. 

Programul a constat într-o serie de prelegeri, paneluri, discuții, lecturi, ateliere, vizite la fața locului, întâlniri cu practicieni din domeniu și activități culturale. Tururile de studiu au prezentat diversitatea culturală, geografică și etnică a Statelor Unite. Programul prezintă un curriculum bazat pe studiul modului în care fundamentele și dezvoltarea istorică a Americii au modelat și continuă să informeze politica, economia și societatea SUA. Activitățile de servicii comunitare au fost o componentă culturală cheie a programului și au oferit participanților o experiență de primă mână a modului în care voluntariatul joacă un rol vital în societatea civilă din SUA.

Programul a fost finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite și susținut de Ambasada S.U.A. din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.