Procesul primarului Francisc Boldea cu Curtea de Conturi, amânat până după alegerile parlamentare

Tribunalul Timiș va soluționa dosarul în care Curtea de Conturi a României a făcut plângere împotriva soluției procurorilor de neîncepere a urmăririi penale și netrimitere în judecată a primarului municipiului Lugoj, Francisc Boldea, doar după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

La ultimul termen, magistrații Tribunalului Timiș au admis cererea de abținere formulată de judecătorul de cameră preliminară Radu Herciu, motivată de faptul că a exercitat funcția de judecător de drepturi și libertăți, dispunând, totodată, repartizarea cauzei unui alt complet, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului de ordine interioară al Instanțelor Judecătorești.

În consecință, următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 decembrie 2016, la câteva zile după desfășurarea alegerilor parlamentare în România.

Decizia este crucială pentru primarul Francisc Boldea. În acest dosar, Curtea de Conturi a României a contestat soluția procurorilor, care au dispus neînceperea urmăririi penale față de primarul Francisc Boldea, chiar dacă Primăria Lugoj a pierdut, definitiv, procesul cu Curtea de Conturi, care a constatat un prejudiciu estimat de 3.335.724 de lei (aproximativ 700.000 de euro) în urma unui contract încheiat de municipalitatea lugojeană cu societatea Elba SA, privind lucrări de modernizare, extindere şi întreţinere a sistemului de iluminat public.

Fapta a fost considerată abuz în serviciu în formă calificată, conform art. 248.1 din Codul Penal, astfel că, încă din anul 2014, Curtea de Conturi a sesizat Direcția Națională Anticorupție, considerând că Primăria Lugoj a efectuat plăţi nelegale din fondurile publice.

Primăria Lugoj a contestat, însă, raportul Curții de Conturi, dar a pierdut procesele atât la Tribunalul Timiș, cât și la Curtea de Apel.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.