Procedura de atribuire a contractului pentru construcția noului spital din Lugoj: s-a finalizat evaluarea tehnică și financiară a celor două oferte depuse

S-a încheiat evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru construirea noului spital din Lugoj, proiect pentru care administrația lugojeană a obținut o finanțare prin PNRR de peste 150 de milioane de euro.

Cele două oferte au fost depuse de:

  • Synergy Construct (din București), având ca subcontractanți și terți societățile Synergy Construction Hungary, AFA Special Logistic, Arima Electroinstal, IFMA, Zoork, Hospital Technical Solutions, Square Bau, Popp & Asociatii și Addict Engineering;
  • Asocierea SSAB-AG (din Bacău, lider) – Bemel AG – Acer Proje Insaat AS, având ca subcontractanți și terti societățile Triptic Studio, DZ Medicle, Dacorum Grup, Vangaz Instal, KONE Ascensorul, Zoork, Quattro Engineering Solutions, SSAB International Electric si Rotherm Grup.

“În cadrul procedurii au fost depuse două oferte, ambele valide din punct de vedere tehnic. Pentru oferta tehnică, ofertanții au obținut punctajul maxim posibil, respectiv 60 de puncte. Astfel, comisia a procedat la deschiderea ofertelor financiare. În urma evaluării ofertelor financiare, comisia a constatat faptul că doar o ofertă se încadrează în valoarea estimată a contractului (95,99% din valoarea estimată), cea de-a doua ofertă depășind valoarea estimată (114,98% din valoarea estimată), în consecință, aceasta a fost respinsă. Practic, în acest moment a fost stabilit ofertantul câștigător (100 de puncte din 100 posibile), acesta având obligația să depună documentele de calificare prevăzute în DUAE, iar dacă acestea vor fi conforme, contractul va fi semnat la începutul lunii ianuarie”, a anunțat inițiatorul proiectului de construire a noului spital, Claudiu Buciu, consilier personal al primarului interimar Bogdan Blidariu, menționând și că  “toate etapele de evaluare desfășurate în cadrul acestei proceduri au fost validate de către ANAP”.

Administrația lugojeană a semnat contractul de finanțare pentru construcția noului spital, finanțarea investiției fiind asigurată prin PNRR, iar cheltuielile efectuate de municipalitate pentru obținerea acestei finanțări (Studiu de Prefezabilitate, Studiu de Fezabilitate, DTAC, DTAD, Expertizele tehnice, Studiile geotehnice, Studiul NZEB etc.)  au fost deja rambursate de către Ministerul Sănătății.

Proiectul presupune renovarea integrală a corpului principal al spitalului (C1), construirea noului spital (cu 256 de paturi) și a unui corp de legătură între C1 și clădirea spitalului nou.

Valoarea totală a proiectului „Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei” este de 151.192.732,38 de euro, inclusiv TVA. Prin PNRR se asigură o finanțare de 95%, iar 5% este contribuția municipiului Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.