Primii pași pentru construirea unui spital nou în Lugoj

Municipalitatea lugojeană a făcut primii pași pentru construirea unui nou spital în Lugoj.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că a fost întocmit deja un studiu de prefezabilitate pentru construirea unui spital nou cu fonduri europene, care va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local de vineri, 8 ianuarie.

„Având în vedere că e aproape imposibil să renovăm din bani publici sau să punem la punct lucrurile care lipsesc în spital, din sursă de finanțare proprie, încercăm să obținem finanțare europeană pentru construcția unui spital nou. Am făcut primii pași și am întocmit un studiu de prefezabilitate, care a fost deja recepționat și va fi aprobat în Consiliul Local săptămâna aceasta, vineri, pentru a putea trece la etapa următoare de proiectare, adică studiul de fezabilitate”, a anunțat primarul Claudiu Buciu.

Noul spital ar urma să fie construit pe locația actuală, în spatele pavilionului principal al actualului spital, iar pentru construirea și dotarea acestuia ar fi nevoie de aproximativ 100 de milioane de euro.

„Sperăm să avem studiul de fezabilitate pentru spitalul nou finalizat în maxim două luni, adică până undeva la jumătatea lunii martie și apoi să obținem finanțarea pentru construcția spitalului nou. Concurența însă va fi acerbă, pentru că sistemul sanitar din România este la pământ, în general. Suntem <favorizați> că avem un spital foarte vechi, dar nu știm cu certitudine dacă vom obține finanțarea. Am încercat să proiectăm un spital astfel încât, chiar dacă nu obținem finanțarea, să putem să-l construim în pași mai mici, cu finanțări mai mici, într-o perioadă mai lungă de timp. Noul spital va fi pe locația actuală și vom păstra clădirea din față”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.

Cum  concurența pentru obținerea unei finanțări europene este mare, autoritățile lugojene încearcă, în paralel, să acceseze și o finanțarea pentru realizarea unui… spital modular.

„De asemenea, în paralel, vom încerca să accesăm o finanțare pentru construcția unui spital modular, de dimensiuni mai mici, dar care ar fi foarte necesar desfășurării activității noastre”, a mai menționat Claudiu Buciu.

Lugoj Expres Primii pași pentru construirea unui spital nou în Lugoj studiu de prefezabilitate spital nou Lugoj spital nou spital modular spital Lugoj fonduri europene finanțare europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.