Primarul din Mănăștiur, găsit în conflict de interese administrativ de ANI

Agenția Națională de Integritate  (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei foști și actuali aleși locali.

Printre aceștia se află și Ionel Curuți, primarul comunei Mănăștiur, din estul județului Timiș, pe care inspectorii ANI îl acuză de conflict de interese de natură administrativă.

“În perioada deținerii mandatului de primar 2008 – 2012, a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între Primăria comunei Mănăștiur și Asociația Proprietarilor de terenuri „ARTEMIS” Mănăștiur, asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se menționează în comunicatul ANI.

Primarul din Mănăștiur nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.