Primarul Claudiu Buciu: „Spitalul din Lugoj nu are autorizație de securitate la incendiu de peste 20 de ani”

După incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, primarul Claudiu Buciu a anunțat că Spitalul Municipal Lugoj funcționează fără autorizație de securitate la incendiu de peste 20 de ani.

„Spitalul din Lugoj nu mai are autorizație de securitate la incendiu de peste 20 de ani! A făcut cineva, ceva? Au pus camere video peste tot pe unde au putut, au pus becuri în parcul spitalului, ori bariere la poarta de la intrare, însă nimic pentru a crea condițiile legale de siguranță în exploatare. Care era prioritatea? A trebuit să facem, la propriu, scandal pentru ca spitalul să fie dotat cu aparatură. Este oare firesc? Nici măcar apă caldă la robinete nu avem…”, a anunțat primarul Lugojului.

Claudiu Buciu a mai menționat că, începând de astăzi, municipalitatea lugojeană va verifica toate clădirile publice și toate activitățile private în ceea ce privește respectarea normelor de securitate la incendiu.

„Vom verifica, începând de luni, toate clădirile publice și toate activitățile private (care dețin autorizație de funcționare eliberată de primărie) din punct de vedere al respectării normelor de securitate la incendiu”, a mai precizat edilul Lugojului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.