Primarul Claudiu Buciu: „PNL Lugoj va înceta orice colaborare cu formațiunile politice care vor decide să facă doar politică, nu și administrație”

În ședința Consiliului Local Lugoj de astăzi va fi supus din nou la vot proiectul de hotărâre, inițiat de primarul liberal Claudiu Buciu, privind achiziția terenului și clădirilor fostei fabrici ITL.

Primarul Claudiu Buciu spune că „prețul solicitat este mai mult decât avantajos pentru consiliul local”, iar „în cazul în care decizia Consiliului Local va fi luată pe baza unor înțelegeri politice care au ca obiect exclusiv obstrucționarea intereselor publice, PNL Lugoj va înceta orice colaborare cu formațiunile politice care vor decide să facă doar politică, nu și administrație”.

„E momentul să facem ce trebuie pentru Lugoj, nu mai avem timp de negocieri politice și trocuri făcute doar împotriva intereselor publice. PNL Lugoj nu va negocia nimic cu privire la aceste aspecte.

Vom renunța definitiv la această achiziție dacă Consiliul Local nu va aproba demararea negocierilor. Nu vrem să umbrim sub nicio formă încrederea pe care lugojenii ne-au acordat-o, insistând să facem această achiziție, chiar dacă prețul la care se poate face este net avantajos nouă. Vom renunța și vom merge mai departe.

Avem alternative, însă sunt de durată și mai costisitoare. Pentru a putea construi un sediu de la zero pentru aceste servicii, va trebui să obținem autorizații de construire, ceea ce presupune timp îndelungat. Pe de altă parte, cu toții știm cum au explodat prețurile în ramura de construcții, resursele necesare nevoilor noastre urmând să apese mult mai mult pe buget decât costurile unor renovări.

Pe de altă parte, cu toții știm că istoria Lugojului este legată indisolubil de industria textilă. Privatizările de fațadă făcute tot contrar intereselor publice au dus la falimentarea acestei industrii, altă dată motorul economic al Lugojului. Consider că avem datoria să readucem la viață acest stabiliment, chiar dacă activitatea specifică nu mai poate fi reluată. Mai mult, întreaga zonă și Cartierul JC Drăgan ar avea enorm de câștigat”, susține primarul Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.