Primarul Claudiu Buciu, mesaj la 31 de ani de la Revoluție: „Lugojul s-a eliberat!”

Municipalitatea lugojeană a marcat, discret, 31 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

Primarul Claudiu Buciu a transmis un mesaj, pe Facebook, anunțând că „Lugojul s-a eliberat!”.

„În 20 decembrie 1989, acum peste 31 de ani, Lugojenii au ieșit în stradă pentru a fi liberi. Un regim opresiv în mod fățiș ne-a redus libertățile la un mod de existență limitat doar la satisfacerea nevoilor primare. Au murit oameni pentru libertatea de gândire și exprimare, pentru egalitatea de șanse, pentru libertatea de mișcare ori pentru libertatea de a fi tu însuți.

Revoluția a fost însă deturnată de cei care știau cum merg lucrurile, chiar dacă nu în mod fățiș… Clasa politică ce a dominat ultimii 30 de ani nu avea cum să ne ofere o reală schimbare. Statul condus de cei care au preluat puterea în 1989 este departe de cetățeni și astăzi. Românii au schimbat ceva doar prin eforturi proprii, individuale, punctual, de cele mai multe ori, cu împotrivirea statului.

La 31 de ani de la Revoluție, în timp ce unii împart săracilor fasole cu ciolan, eu cred că trebuie să fim decenți și discreți, să depășim resemnarea în neputință și să înțelegem că Revoluția nu a avut loc pentru a da mâncare la săraci ori pentru a face chefuri de partid cu lăutari ori pentru a plăti “revoluționarii” pentru că au fost în stradă. Adevărații Revoluționari sunt eroi ori n-au cerut niciodată nimic României!

La 31 de ani de la Revoluție suntem obligați și determinați să o ducem până la capăt. Tinerii Lugojului trebuie implicați masiv în viața cetății, trebuie lăsați să învețe să ia deciziile corecte cu privire la soarta Lugojului. Am reușit să ne scăpăm de aproape toate relicvele locale ale comunismului , din aproape toate partidele, vom continua până ce influența lor va dispărea de peste tot.

Ne dorim să lăsăm Lugojul tinerilor implicați, competenți, care cred în orașul nostru frumos, dar ascuns lumii de conducătorii din ultimii 30 de ani.

Vom face ce este dureros dar necesar, indiferent de soarta noastră ca politicieni.

Lugojul s-a eliberat pentru a fi, în sfârșit, redobândit de tinerii înstrăinați. Tinerii trebuie să se reîntoarcă acasă. Cei care nu au plecat de aici sunt încă străini prin lipsa posibilității de a se implica în viața cetății. Vom face totul pentru a-i implica. Pentru cei care au plecat de aici, chiar daca nu se vor mai întoarce, e bine să le oferim dreptul de a ști că ACASĂ e bine.

Veșnică recunoștință doar Eroilor Revoluției!”, a transmis primarul Lugojului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.