Primarul Claudiu Buciu, despre angajările fără concurs, sub pretextul stării de alertă, la Spitalul Municipal Lugoj: „Pentru ca pilele să se angajeze fără emoții”

Spitalul Municipal Lugoj se află în atenția primarului Claudiu Buciu, care, după ce a făcut public modul în care unele cadre medicale „păcălesc sistemul” pentru a beneficia de un test gratuit pentru COVID-19, a „recidivat”, prezentând și cum se fac angajările la spital, „pentru ca pilele să se angajeze fără emoții”.

“Astăzi (vineri, 4 noiembrie – n.r.) am fost informat de modul cum se fac angajările la spital de către compartimentul de specialitate al acestei instituții. Ieri (joi, 5 noiembrie 2020 – nu cunosc ora) s-a publicat un anunț pe site-ul Spitalului cu privire la intenția de a se angaja o persoana la biroul RUNOS. Cei interesați își pot depune dosarele până luni (9 noiembrie) la ora 10:00. Adică vineri (astăzi, doar astăzi), cei interesați, trebuie să-și procure toate documentele necesare, pentru că sâmbăta și duminica instituțiile, care ar putea elibera documentele necesare, nu funcționează. Într-o zi, dacă observi anunțul de pe site-ul spitalului, trebuie să-ți completezi integral dosarul de candidatură. Pentru ca pilele să se angajeze fără emoții, după ce că sunt singurele care se pot înscrie, sunt supuse mai apoi unui așa zis interviu…”, a dezvăluit primarul Claudiu Buciu.

Anunțul postat pe site-ul spitalului prevede că, pentru un post de referent II la Biroul RUNOS angajarea se face fără concurs, pe perioadă determinată – perioada stării de alertă și până la maxim 30 de zile de la încetarea stării de alertă, în baza articolului 11 din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Dacă o să fie mai mulți candidați care vor reuși să își depună dosarele până luni, 9 noiembrie, la ora 10, iar după selecția dosarelor o să fie admiși, se va organiza o probă de interviu.

Primarul Lugojului a mai anunțat că a solicitat conducerii spitalului suspendarea acestei proceduri de angajare, dar și să oprească toate angajările, până la stabilirea unor proceduri „care să asigure publicitatea, transparența și integritatea procesului de angajare”.

I-am solicitat persoanei responsabile să suspende organizarea acestei proceduri de angajare și să ne explice, în scris, în baza căror temeiuri legale a organizat procedura în acest mod (termene de afișare, depunere, condiții de participare, procedura de selecție). Lugojul are nevoie de oameni competenți, capabili să pună umărul la ieșirea din impasul în care se află. Rog pe această cale conducerea spitalului să oprească toate angajările până când vom stabili proceduri care vor asigura publicitatea, transparența și integritatea procesului de angajare. De asemenea, rog conducerea spitalului municipal să ne pună la dispoziție toate înregistrările video din ultimele 14 zile din zona birourilor (în special a biroului RUNOS). La fel, să verifice dacă în spital au intrat, în ultimele 14 zile, persoane care nu aveau dreptul legal să facă acest lucru (în special din cauza condițiilor speciale impuse de pandemie) și care au desfășurat activitate în cadrul biroului RUNOS”, a mai menționat primarul Claudiu Buciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.