Primarul Claudiu Buciu, apel către lugojeni: „Vă solicităm să vă achitați toate debitele către Meridian 22, în cel mai scurt timp posibil”

Societatea Meridian 22, care încă gestionează serviciile de alimentare cu apă și canalizare în Lugoj, a fost somată de către furnizorul de energie electrică să își achite datoriile, sub sancțiunea sistării furnizării energiei electrice, situație care poate duce la oprirea uzinelor de apă.

Acest fapt l-a determinat pe primarul Claudiu Buciu să facă un apel către cetățenii Lugojului să își achite „cât mai rapid” toate sumele datorate pentru serviciile prestate de Meridian 22.

„Situația dificilă a Meridian 22 poate duce la oprirea uzinelor de apă. Societatea a fost somată de către furnizorul de energie electrică să-și achite debitele în maximum 10 zile, sub sancțiunea sistării furnizării de energie electrică. În prezent, Meridian 22 are datorii de 380.000 RON la această societate și de 600.000 RON la fostul furnizor de energie electrică. Toate conturile bancare deținute de Meridian 22 sunt afectate de popririle instituite de Apele Române pentru recuperarea penalitaților aplicate din cauza nefuncționării stației de epurare. Toate bunurile Meridian 22 sunt ipotecate (clădirile) sau gajate (utilaje, mijloace de transport în comun, echipamente, etc.). Căutăm soluții pentru a plăti acest debit din sume alocate direct de către Primărie. Apelul pe care îl facem la lugojeni, dar și la toate persoanele juridice din Lugoj, care sunt clienți ai Meridian 22, este legat de plata cât mai rapidă a sumelor pe care le datorează societății. Falimentul societății este iminent. Acum însă nu mai contează care sunt cauzele acestui faliment, cine și cum l-a provocat, acum avem nevoie de sprijinul dvs. pentru ca sistarea furnizării apei să nu aibă loc. Suntem pregătiți să preluăm angajații esențiali și activitatea Meridian 22 pe noua societate, înființată recent, însă procedura necesită timp. Vă solicităm să vă achitați toate debitele către Meridian 22, în cel mai scurt timp posibil”, este apelul transmis lugojenilor de către primarul Claudiu Buciu.

2 comentarii la „Primarul Claudiu Buciu, apel către lugojeni: „Vă solicităm să vă achitați toate debitele către Meridian 22, în cel mai scurt timp posibil”

  • 19 mai 2021 la 15:21
    Permalink

    vinovati care au falimentat MERIDINA 22 sa plateasca ,nu sa sufere orasul si cetateni majoritari care sunt buni platnici. cred ca se urmareste sa se puna mana pe cladrile de la MERIDINA 22 e loc bun pt alte interese .

    Răspunde
  • 21 mai 2021 la 21:40
    Permalink

    Meridian 22 fura la facturi si primaria stie asta. Dar vrea ca noi sa fim corecti???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.