Primarul Claudiu Buciu a decis închiderea Bibliotecii Municipale Lugoj

Noul primar al Lugojului a luat o primă decizie privind viitorul cultural al municipiului.

După o vizită la Biblioteca Municipală, Claudiu Buciu s-a arătat total dezamăgit de modul în care arată sediul „celei mai importante surse de cunoaștere” și a anunțat că a decis să închidă instituția pentru o perioadă de cel puțin un an.

„Dragostea de carte e un sentiment tot mai rar. Astăzi (luni după-amiază – n.r.) am vizitat sediul bibliotecii municipale. Un edificiu neglijat cu desăvârșire de fosta administrație. O zugrăvelă exterioară și atât nu este mai mult decât o copertă fără pagini de interior. 12 ani de ignoranță și desconsiderare a celei mai importante surse de cunoaștere – cartea -, au dus inevitabil la îndepărtarea cititorilor. Biblioteca municipală este practic o instituție care nu a făcut decât să respingă cititorii, rămași și așa tot mai puțini. Evidența cărților împrumutate se păstrează la fel ca acum 50 de ani. Spațiile destinate depozitării cărților sau lecturii sunt insalubre. Poveștile frumoase despre bibliotecă nu fac decât să susțină plata unor salarii total nemeritate. Cu regret, am luat decizia de a închide această instituție pentru o perioadă de cel puțin un an de zile, urmând să păstram un singur angajat. În această perioadă vom regândi modul cum trebuie să funcționeze, urmând să intervenim asupra construcției astfel încât să o facem atrăgătoare pentru cititori și în special pentru copii”, a anunțat Claudiu Buciu.

Noul primar al Lugojului a făcut publice și imagini din una din încăperile de la etaj, alăturată celei în care copiii ar trebui să aibă acces la “biblioteca viitorului”.

Un comentariu la „Primarul Claudiu Buciu a decis închiderea Bibliotecii Municipale Lugoj

  • 22 noiembrie 2020 la 3:32
    Permalink

    Ideea asta cu închiderea Bibliotecii este o tâmpenie.
    Ar fi mai bine să se închidă Primăria. Măcar un an.
    La Popa Şapcă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.