Primăria Municipiului Lugoj preia cereri pentru cetăţenii care doresc să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor 2022

Primăria Municipiului Lugoj preia cererile pentru cetăţenii care doresc să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor 2022, care se va desfăşura în perioada februarie- iulie a.c..

În conformitate cu OUG nr. 19/2020, persoanele care doresc să devină ARA sau recenzori trebuie să aibă minimum 18 ani, cel puţin studii medii absolvite, fără cazier judiciar, să aibă abilităţi de utilizare a tabletelor şi să deţină capacitatea de a desfăşura muncă pe teren. De asemenea, menţionăm că persoanele care se vor autorecenza vor beneficia de o zi liberă plătită, în urma obţinerii unui certificat de autorecenzare.

Acestea pot depune o cerere-tip, conform conform formularului din anexă, însoţită de o copie a C.I., atât la Biroul relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr.4, de luni până vineri de la orele 8,30-16,00 cât şi pe adresa de e-mail contact@primarialugoj.ro.

În acest an, populaţia României participă la al 13-lea recensământ desfăşurat şi organizat la nivel european în scopul îmbogăţirii şi actualizării bazelor de date privind evidenţa populaţiei şi cele mai importante caracteristici ale acesteia.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) este o cercetare statistică bazată pe un cadru solid legislativ intern şi extern, fiind coordonat tehnic şi metodologic de către Institutul Naţional de Statistică.

Informaţii suplimentare cu privire la atribuţiile ARA şi ale recenzorului, dar şi detalii legate de desfăşurarea recensământului pot fi obţinute din OUG nr. 19/2020, H.G nr. 145/2022, dar şi de pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor/).

 

Formular cerere (3)

 

Lugoj Expres Primăria Municipiului Lugoj preia cereri pentru cetăţenii care doresc să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor 2022 recenzori recensământul populaţiei şi locuinţelor 2022 recensământ Primăria Municipiului Lugoj evidența populației cereri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.