Primăria Lugoj scoate la licitație… închirierea Bazei de agrement „Ștrand”

Prima ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj va avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a… Bazei de agrement „Ștrand”.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de către primarul Claudiu Buciu, imobilul, constând în construcții cu bază sportivă și 11.666 mp, din totalul de 12.124 mp teren intravilan, precum și mijloacele fixe necesare funcționării acestuia, va fi închiriat pe o perioadă de 10 ani de la data semnării contractului, iar prețul minim de pornire a licitației este de 5.428,39 lei/lună (fără TVA).

Valoarea totală a imobilului este de 7.448.737 lei (aproximativ 1.500.000 de euro), conform raportului de evaluare întocmit de către CCA Cons-Eval SRL Timișoara, din care: construcții – 5.617.933 lei; terenuri – 1.616.385 lei; mijloace fixe – 214.419 lei.

„În temeiul prevederilor art. 136, alin (1) coroborat cu alin. (8) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, îmi exprim inițiativa de a promova proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a Bazei de agrement „Ștrand” din municipiul Lugoj, obiectiv situat în Municipiul Lugoj, spl. Sporturilor, nr. 1A, am încheiat prezentul referat, arătând următoarele:

  • Baza de agrement „Ștrand” din municipiul Lugoj cu cele trei bazine principale (unul pentru sărituri, unul pentru agrement și unul pentru copii), două jacuzzi, tobogane, un râu artificial, teren de tenis, de baschet și de minifotbal, vestiare, spații pentru bar etc., se află într-o stare de nefuncționare ca urmare a execuției defectuase a construcțiilor și calității echipamentelor, având în prezent nevoie de lucrări de reparații specializate, urmate de o exploatare și întreținere calificată;
  • Urmărirea creării unui climat care să pună în valoare obiectivul, în scopul pentru care a fost realizat, să deservească populația municipiului;
  • Administrarea eficientă a domeniului public al Municipiului Lugoj pentru atragerea de venituri suplimentare la bugetul local și a nevoii de mobilizare a surselor de a obține scopul inițial al Bazei de agrement „Ștrand”, atât privind caracterul social, distractiv, cât și cel profitabil.

Față de  cele prezentate, considerăm oportună propunerea de închiriere a Bazei de agrement „Ștrand” din municipiul Lugoj”, a menționat primarul Claudiu Buciu, în referatul de susținere al proiectului de hotărâre.

Baza de agrement „Ștrand” – o investiție a administrației Boldea – a fost dată în folosință în anul 2019 și a fost deschisă pentru public doar timp de câteva săptămâni, în anii 2019 și 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.