Primăria Lugoj își face Direcție pentru Cultură și Patrimoniu Local

Autoritățile din Lugoj vor să reorganizeze instituțiile de cultură din municipiu.

După cum a anunțat primarul Claudiu Buciu, în cadrul Primăriei Lugoj va fi înființată o Direcție pentru Cultură și Patrimoniu Local, care va reuni toate activitățile culturale și de patrimoniu din oraș.

„În noua structură vor fi cuprinse Biblioteca Municipală, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, Cinematograful Bela Lugosi și alte structuri, care se vor ocupa de organizare de evenimente la nivel local, de turism, precum și de gestionare a activității Corului Vidu, a trupelor de amatori ale teatrului și ansamblului folcloric. Altă componentă se referă la gestionarea spațiilor expoziționale, precum Galeria de Artă sau Casa Bredicenilor. O altă activitate va reveni unei persoane special desemnate, de organizare a unui comitet lărgit de personalități, cercetători sau oameni care pur și simplu vor să se implice în colectarea de date pentru realizarea unei monografii cât mai complete a Lugojului. De asemenea, va fi desemnată o persoană care se va ocupa de relația cu orașele înfrățite”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Un comentariu la „Primăria Lugoj își face Direcție pentru Cultură și Patrimoniu Local

 • 18 aprilie 2021 la 8:18
  Permalink

  Domnule Primar,
  Inițiativa Înființării Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Local cu structura ei o apreciez!!! Privind activitățile de turism, supervizarea calității hotelurilor și a gastronomiei, precum grija pentru indicatoare și a altor informații turistice, cred că trebuie și acestea îmbunătățite.
  Cu stimă,
  Dr. Ivar-Rudolf Schwertner

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.