Prima ediție a Festivalului-concurs de muzică populară „Gelu Stan”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează, în perioada 20 – 21 martie, prima ediție a Festivalului – concurs de muzică populară „Gelu Stan”.

Festivalul îi aduce un omagiu maestrului Gelu Stan, profesor, dirijor și muzicolog originar din Lugoj, care a contribuit la dezvoltarea și conservarea folclorului românesc prin intermediul emisiunilor Radio dar și prin cariera de dirijor al Ansamblului Profesionist „Banatul”.

Concursul se adresează tinerilor interpreți de muzică populară cu vârste cuprinse între 15 – 25 de ani și este structurat în două părți: în 20 martie 2019, ora 12:00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara are loc preselecția participanților, iar în data de 21 martie 2019, ora 18:30, la Teatrul Național din Timișoara are loc concursul propriu- zis, sub forma unui spectacol.

Se vor acorda următoarele premii:

  • Premiul I – 3000 lei,
  • Premiul II –  2000 lei,
  • Premiul III – 1000 lei,
  • 4 Premii speciale în valoare de 600 lei.

Juriul este alcătuit din: Elize Stan, Tiberiu Ceia, Liliana Laichici, Daniela Băcilă și Ciprian Roman.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca.

Vor oferi un recital: Carmen Popovici – Dumbravă, Petrică Miulescu – Irimică, Ciprian Roman, Marius Cîrnu și Georgiana Necșa. Este invitată în spectacol și câștigătoarea ediției de anul trecut a Festivalului – Concurs ”Topul Primăverii”, David Elena Geanina, reprezentanta județului Olt.

Prezintă: Felicia Stoian.

Evenimentul face parte din proiectul „Topul Primăverii”, ediția XIX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.