Prim-procurorul Dan Cristian Tătar rămâne fără funcție! Lavinia Rus a promovat examenul pentru șefia Parchetului Lugoj

Se schimbă șeful la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj! Aflat la final de mandat, prim-procurorul Dan Cristian Tătar nu s-a mai înscris la concursul pentru ocuparea funcției de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, mizând pe faptul că niciun subaltern de-al său nu și-a manifestat intenția de a ocupa o funcție de conducere și, astfel, va rămâne la conducerea Parchetului Lugoj și în continuare, „prin delegare”.

La concursul organizat în perioada 23 martie – 28 iunie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Național al Magistraturii, pentru numirea în funcții de conducere vacante a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea, s-a înscris însă Lavinia Rus, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget.

Lavinia Rus a fost singurul magistrat care a candidat pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj și a promovat examenul, obținând o medie finală de 8,81, fiind notată cu 8,02 pentru proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere și cu 9,60 la proba scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane.

Lavinia Rus va fi numită în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj după validarea rezultatelor concursului.

Mandatul de şef al Parchetului Lugoj va fi pe o perioadă de trei ani, care însă va putea fi prelungit o singură dată pentru încă trei ani.

În total, în țară, au fost scoase la concurs 139 de funcții vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror și prim-procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.