Premiul I și medalia de aur la Olimpiada națională de matematică, pentru un elev de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” Lugoj

La Olimpiada națională de matematică, desfășurată în perioada 19-23 aprilie, la Timișoara, un elev de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a obținut un rezultat remarcabil, care face cinste atât Lugojului, cât și județului Timiș.

Elevul Sergiu Novac, din clasa a IX-a, pregătit de prof. Adriana Mariș, a obținut premiul I la faza națională, precum și medalia de aur acordată de Societatea de Științe Matematice din România.

Elevul lugojean a participat și la proba de baraj (seniori), unde a concurat cu elevii claselor IX-XII și în urma căreia a reușit să se califice în lotul național (lărgit) de matematică al României.

La faza națională a Olimpiadei de matematică, doar doi elevi din județul Timiș s-au aflat printre premianți: lugojeanul Sergiu Novac (clasa a IX-a), care a obținut premiul I cu punctaj maxim, și elevul Alexandru Malekshahian (clasa a XII-a), de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, care a obținut o mențiune și medalia de argint acordată de Societatea de Științe Matematice din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.