Premiu pentru echipa Colegiului „Iulia Hasdeu”, la Olimpiada de argumentare „Tinerii dezbat”

Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj a găzduit, joi, 7 iunie, faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

La această competiție au participat 40 de concurenți din tot județul Timiș, coordonați de 16 profesori de diferite specialități.

La această competiție, echipa Colegiului Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj, formată din Amalia Bodac, Andreea Trif și Bogdan Suciu, a obținut Premiul III la secțiunea începători.

Premiile I au fost adjudecate de echipa Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara (la secțiunea avansați) și de echipa Colegiului Național „Ana Aslan” Timișoara (la secțiunea începători).

Concursul național „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, într-un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional.

Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi.

Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, în 2017, de la concurs național la olimpiadă națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.