Premiile literare „Constantin Buiciuc”

În zilele de 21 și 22 octombrie va avea loc cea de-a patra ediţie a Premiilor literare „Constantin Buiciuc”.

Manifestările vor debuta vineri, 21 octombrie, începând cu ora 17, la Casa Brediceanu, cu o conferință susținută de Simion Dănilă: „Nietzsche și muzica”, cu participarea profesorilor și elevilor de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”, urmată de o expoziție de carte și o conferință de presă cu participarea muzicienilor Florin Paul, Dana Giovaninetti și Christophe Giovaninetti.

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 10, va avea loc la Primăria Lugoj o întâlnire a participanților cu primarul Francisc Boldea, iar de la ora 17, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu”, va avea loc spectacolul literar-muzical „Brahms – Nietzsche”, susținut de Florin Paul, Dana Giovaninetti și Christophe Giovaninetti, cu participarea actorului Doru Iosif.

În cadrul evenimentului vor fi decernate premiile literare „Constantin Buiciuc”, juriul ediției din anul acesta fiind prezidat de conf. univ. dr. Claudiu Arieșan.

Premiile literare „Constantin Buiciuc” au fost iniţiate de revista „Banat”, în amintirea celui care a fost una dintre personalităţile puternic implicate în viaţa literară, culturală şi socială a Banatului: poetul, prozatorul, criticul literar, profesorul şi jurnalistul lugojean Constantin Mircea Buiciuc (22 mai 1951 – 3 ianuarie 2012).

Ediţia din acest an a Premiilor literare „Constantin Buiciuc” este organizată de Primăria Lugoj, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.