Premii pentru elevii Liceului „Iulia Hasdeu”, la Simpozionul Apa – esența vieții (AquaSensTim)

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj s-au aflat printre laureații Simpozionului on-line „Apa – esența vieții (AquaSensTim)”, organizat de către Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, pentru a celebra Ziua Mondială a Apei.

În cadrul simpozionului, elevi, studenți și cadre didactice din întreaga țară au prezentat lucrări ce au abordat teme legate de calitatea apei, poluarea resurselor de apă, gestionarea alimentării cu apă, tehnologii moderne de tratare și epurare a apei, apa și sănătatea, gestionarea bazinelor hidrografice, managementul și conservarea apelor subterane, știința apei, apa și energia, dar și prezența apei în cultură și artă.

La acest simpozion au participat și numeroși elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” care, prin calitatea lucrărilor prezentate au obținut numeroase premii.

La Secțiunea Gimnaziu, Mario Adrian Gherga, din clasa a VII-a, coordonat de prof. Manuela Lupulescu, a obținut locul I cu lucrarea „Apa în spațiu”, iar Bogdan Ivanciu-Stroia, din clasa a VI-a, coordonat de prof. Gabriela Stroia-Ivanciu a obținut locul III cu lucrarea „Apa, un element vital”.

La Secțiunea Liceu, Tematica I (Știința și tehnica de a prețui apa), elevul Ionuț Mașniță, coordonat de prof. Ana Bârlea, a obținut o mențiune.

La Secțiunea Liceu, Tematica II (Cultura și arta de a prețui apa. Apa în artă și cultură) elevele Dariana Dumitrescu (coordonator – prof. Letiția Fedorca), Bianca Baranai și Daiana Costinaș (coordonator – prof. Ana Bârlea) au obținut locul II, iar elevii Alexandru Florea, Florin Munteanu, Cristian Erdei, Alexandra Chițan (coordonați de prof. Ana Bârlea), Ionuț Rareș Cărăbaș și Mario Stanciu (coordonați de prof. Letiția Fedorca) au obținut câte o mențiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.