Premii pentru elevii de la Brediceanu, la Concursul de creație plastică ”Non-violența în școală – o lecție despre educație, toleranță, solidaritate şi respect”

Ziua Internațională pentru non-violență în școli, fondată în 1964, cunoscută şi ca Ziua Internațională a Non-violenţei şi Păcii, este o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă şi voluntară a educaţiei pentru pace, care se desfăşoară în școli din întreaga lume. Ea a avut ca moment de plecare data de 30 ianuarie, ziua celebrării morții lui Mahatma Gandhi, cel care spunea că „non-violența este arma celor puternici.”

Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, non-violență şi pace. Dragostea universală este mai bună decât egoismul, non-violenţa este mai bună decât violenţa, şi pacea este mai bună decât războiul”.

Concursul județean de creație plastică inițiat cu acest prilej de I.S.J. Timiș, intitulat ”Non-violența în școală – o lecție despre educație, toleranță, solidaritate şi respect” a implicat peste 50 de unități de învățământ din județ, elevii realizând aproximativ 300 de lucrări. <<Expoziția cuprinzând cele mai reușite realizări, cât și acțiunea de decernare a diplomelor pentru școlile participante, va avea loc la Liceul de Artă ”Ion Vidu” Timișoara, în data de 16.02.2021, la ora 14.30. De asemenea, cele mai reușite creații pot fi vizionate pe site-ul I.S.J. Timiș, la secțiunea galerie.>>, ne-a comunicat dl. inspector Ladislau Domolki, unul din organizatori.

Din cei 7 premianți din Lugoj (5 de la secțiunea liceu), 3 sunt de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj: Patricia Tărăbuță (clasa a IX-a D) – deja cunoscută lugojenilor prin inițiativele sociale manifestate, începând din martie 2020, mai întâi de ajutorare a Spitalului Municipal, și apoi a unor persoane individuale cu probleme de sănătate prin licitarea online a propriilor lucrări artistice și donarea sumelor obținute acelor cauze umanitare, Alexandru Danciu (clasa a XI-a B), care au obținut premiul I, și Elena Radu (clasa a XI-a C), care a obținut premiul al III-lea.

Profesorii coordonatori au fost Teodora Popescu, psih. Beatrice Franțescu și Daniela Popovici.

Domnul director, prof. dr. Aurelian Sima felicită pe această cale pe cei 3 elevi premianți pentru frumoasele rezultate obținute la acest concurs, cât și pentru implicarea lor într-o perioadă încă solicitantă pentru învățământ, ca și pe toți ceilalți 11 elevi ai noștri care au participat la această formă deosebită și creativă de marcare a Zilei Internaționale a nonviolenței în școli (Augustin Ionuț, Casa Iasmina, Diriczi Timea, Fedor Alin, Hațegan Denis, Murgoi Ariana, Ruian Ana-Maria, Stanciu Denisa, Suciu Adina, Ujhelyi Larisa, Wigh Briana).

Deoarece crezul nostru este că, oricâte probleme ar apărea într-o societate, ele s-ar putea rezolva mult mai simplu și mai ușor cu comunicare eficientă, implicare individuală, înțelegere, colaborare și iubire între semeni.

Iar noi, la liceul ”Brediceanu”, știm că ”Pași spre excelență” putem face doar împreună.

 

A consemnat,

Prof. Daniela Popovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.