Premierul Marcel Ciolacu, la Lugoj: „Sunt convins că alături de Alfred Simonis, viitorul președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra va reuși să facă dreptate pentru lugojeni”

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a fost sâmbătă, 25 mai, la Lugoj, unde a participat, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, la evenimentul de lansare a candidatului PSD la Primăria Lugoj, Călin Dobra.

Alături de Călin Dobra și echipa PSD Lugoj s-au mai aflat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care este și candidatul alianței PSD-PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, alți lideri ai PSD Timiș și primari din zona municipiului Lugoj.

Primele mesaje de susținere pentru Călin Dobra au fost transmise de către Vlad Alexandru Vârdaru, președintele organizației de tineret a PSD Lugoj, și de Simina Giurchi, președinta organizației de femei a PSD Lugoj, după care pe scenă a urcat Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul alianței PSD-PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, care a evidențiat faptul că Dobra este unul dintre oamenii respectați în PSD.

„Călin este unul dintre oamenii respectați în PSD la nivel național. De aceea îl are astăzi alături pe președintele partidului, domnul Marcel Ciolacu, pe prim-vicepreședintele partidului, domnul Grindeanu, primari din zonă. Acest lucru dovedește respectul de care se bucură Călin Dobra în PSD Timiș și PSD național”, a spus Alfred Simonis.

Acesta a menționat și faptul PSD are datorii față de Lugoj, pe care și le asumă, dar care vor fi plătite în următorii patru ani.

„Trebuie să recunoaștem că Partidul Social-Democrat are niște datorii față de Lugoj, acesta este adevărul! Trebuie să recunoaștem și să ne asumăm erorile făcute de unii dintre înaintașii noștri, trebuie să ne asumăm în fața dumneavoastră și aceste greșeli. Trebuie să spunem faptul că, în perioada în care Călin a fost președinte al Consiliului Județean Timiș, a făcut multe pentru Timiș și a făcut multe pentru Lugoj, dar cineva căruia i-a fost teamă de Călin – să nu crească prea mult, să nu crească prea repede – a încercat să îi saboteze multe dintre proiecte. Dincolo de asumarea acestor erori, trebuie ca împreună să ne asumăm că vom plăti acele datorii față de Lugoj și că după următorii patru ani vom fi <achitați>, ca să spun așa”, a mai spus Alfred Simonis.

Sorin Grindeanu: „Călin Dobra este șansa reală pentru dezvoltarea Lugojului!

Cuvinte frumoase despre Călin Dobra a spus și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: „Călin Dobra este șansa reală pentru dezvoltarea Lugojului! Are ambiția și experiența necesare pentru progresul acestui municipiu! Succesul lui Călin Dobra este de fapt succesul Lugojului. A demonstrat în trecut abilitățile sale manageriale la președinția Consiliului Județean Timiș și sunt sigur că va demonstra și la Primăria Lugoj! Este un tânăr cu experiență administrativă și cu bună credință, calități care garantează rezultatele. Prietenul meu Călin Dobra este primarul pe care îl merită Municipiul Lugoj!”.

Marcel Ciolacu: „Nu este mândrie mai mare decât să fii primar

în orașul în care te-ai născut”

Președintele PSD Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Călin Dobra pentru decizia de a candida pentru Primăria Lugoj, menționând că „nu este mândrie mai mare decât să fii primar în orașul în care te-ai născut”.

„Călin Dobra îmi este și prieten, dar mai ales îmi este coleg. Ne cunoaștem din acea scurtă perioadă din Parlament. Pe urmă, și din acea calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș. Și mai ales ne cunoaștem pentru că, împreună cu domnul Sorin Grideanu și domnul Alfred Simonis, toți trei am discutat și politică, am comentat și meciurile – pentru că știți că ne pricepem la toate –, dar mai ales am vorbit foarte mult despre Timiș și Timișoara. Pe atunci, eu nu știam despre Călin că va face acest pas. Pentru care, eu te respect și te felicit, Călin. La fel cum îl felicit și respect și pe domnul Alfred Simonis, Freddy cum îl cunoaștem cu toții. Călin venea mereu și ne vorbea de Lugoj, un oraș frumos, un oraș cu istorie și spirit, la fel cum este întreg județul Timiș”, a spus Marcel Ciolacu.

Primul ministru a subliniat și faptul că Lugojul a stagnat și nu s-a dezvoltat în ultimii ani pentru că nu a existat o viziune și un plan administrativ.

„A început domnul Simonis să ne spună că foarte multe investiţii, sub această guvernare, au fost dirijate către Timiş, către Timişoara. Mai puţin în Lugoj. De ce? Asta nu înseamnă că Lugojul e un oraş înapoiat. Nu. Lugojul a stagnat. Lugojul nu s-a dezvoltat. În Lugoj nu a existat o viziune şi un plan administrativ. În Lugoj nu s-a avut cu cine să se stea de vorbă. Autorităţile locale sunt baza dezvoltării unei ţări, a unei societăţi, a unui judeţ, a unui oraş, a unui municipiu. Neavând cu cine discuta, nici la nivel de consiliu judeţean, nici la nivelul municipiului, normal că lucrurile nu au mers în direcţia corectă. Nu m-am uitat pe sondajele dumneavoastră să văd direcţia în care s-a îndreptat Lugojul în ultima perioadă, dar sunt ferm convins că sunteţi unul dintre oraşele care depăşiţi Guvernul României, în direcţie greşită. (…) Autoritățile locale sunt baza dezvoltării unei țări, a unei comunități, a unui județ, a unui oraș, a unui municipiu. Neavând cu cine discuta, nici la nivelul consiliului județean, nici la nivelul municipiului, normal că lucrurile nu au mers într-o direcție corectă!”, a menționat Marcel Ciolacu.

Călin Dobra: „Putem transforma Lugojul într-un oraș dezvoltat

în toate domeniile”

Pe scenă a urcat și Călin Dobra, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Lugoj, care și-a prezentat programul cu care candidează la Primăria Lugoj, subliniind faptul că își dorește să transforme Lugojul într-un loc unde oamenii să trăiască bine, să fie respectași și ascultați.

„Lugojul este orașul în care m-am născut, reprezintă comunitatea în care am crescut și m-am format ca om. De aceea, înainte de toate, îmi doresc să avem un Lugoj normal, în care oamenii să trăiască bine, să fie respectați și auziți. Am hotărât să vin acasă, să pun în slujba lugojenilor mei experiența reală dobândită în cei aproximativ 10 ani de administrație. Mi-am asumat această responsabilitate de a candida pentru că știm cu toții, din păcate, orașul nostru a rămas mult în urmă. Chiar dacă s-au depus multe proiecte, toate sunt pe hârtie. Niciunul nu este implementat, niciunul  nu este pus în practică. Am constatat, în ultimii ani, că orașul nostru se transformă, din păcate, într-un târg murdar. Că este lăsat în paragină. Ne-am săturat! Asta am spus noi, colegii social-democrați: ne-am săturat de amatorism, de lipsă de experiență, de o administrație care ignoră zilnic nevoile cetățenilor, de așa-zișii edili pentru care oamenii au contat doar în campania electorală, de o primărie transformată în agenție imobiliară. Lugojenii au nevoie de o administrație formată din oameni integri, care să nu fie certați cu legea și care să își exercite activitatea în slujba cetățenilor și a interesului general al municipiului Lugoj. (…) Putem transforma Lugojul într-un oraș cunoscut și dorit și dezvoltat în toate domeniile: investiții, cultură, turism, învățământ! Istoria acestui oraș arată că este capabil de orice și că strălucirea lui nu s-a pierdut, ea doar s-a șters din cauza neglijenței și a indolenței”, a spus Călin Dobra.

Candidatul PSD la Primăria Lugoj a menționat și câteva din prioritățile pe care le are:

 • modernizarea infrastructurii;
 • eliminarea traficului greu prin construirea Centurii de Sud, transformată în drum expres, în colaborare cu Ministerul Transporturilor;
 • modernizarea falezei râului Timiș și alte investiții peisagistice;
 • reabilitarea centru istoric, dintre fostele cofetării „Liliacul” și „Nicole” până la gară;
 • construirea unei săli multifuncționale de spectacole;
 • construirea unui complex sportiv multifuncțional;
 • program after-school în toate școlile din Lugoj;
 • case prin programul ANL;
 • realizarea unui Centru hub agricol în regim public, împreună cu Consiliul Județean Timiș;
 • curățenia stradală și întreținerea spațiilor verzi;
 • redeschiderea ștrandului;
 • finalizarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă;
 • asfaltarea străzilor;
 • reabilitarea termică a blocurilor și renovarea clădirilor istorice;
 • modernizarea tuturor creșelor, grădinițelor și școlilor;
 • înființarea unui departament de consiliere, dedicat copiilor, părinților și cadrelor didactice, în scopul prevenirii tuturor formelor de violență sau abandon școlar și, mai nou, traficului și consumului de droguri;
 • continuarea investiției pentru construcția noului spital și dotarea cu echipamente medicale;
 • relocarea centrului de zi pentru vârstnici într-un spațiu modern;
 • reabilitând spațiile sportive existente și construirea de altele noi.

„Vin în fața lugojenilor cu o viziune care conține măsuri ce pot fi adoptate și într-un termen foarte scurt, dar și cu o viziune pe termen lung, știind că doar așa vom reuși să recâștigăm încrederea lugojenilor, iar Lugojul va redeveni ceea ce a fost odată. (…) Cred că ne dorim o schimbare. Nu mai putem spune <ar trebui să se facă>, ci trebuie să spunem <suntem pregătiți să facem>. Noi, echipa social-democrată, suntem dispuși să construim, împreună cu dumneavoastră, un viitor mai bun. Unul bazat pe dialog, corectitudine, dar în mod special, pe implicare. Iar acest țel este mai ușor de atins ca parte a unei echipe, căci individual suntem o picătură, dar împreună suntem un ocean”, a mai spus Călin Dobra, prezentând „cea mai puternică echipă, o echipă unită și eficientă” – echipa PSD pentru Consiliul Local Lugoj:  Oana-Sorina Tyukodi, Ioan-Aurelian Sima, Florin-Viorel Subțire, Daniel-Ioan Jurjescu, Marius-Cornel Baboniu, Cristian-Dan Oros-Groza, Simina-Elena Giurchi, Cristian-Teofil Indricău, Iosif Crăciunescu, Elena-Andreea Trăsnea, Marius Potcoavă, Virgil-Ioan Păcurar, Emanuel-Florin Blaj, Vlad-Alexandru Vîrdaru, Ionela Hegedus, Daniel-Dorel Bohotici, Alin-Valentin Dobra și Jessica-Melissa Paulescu-Gherga.

„Nu zicem că va fi ușor, cu siguranță va fi mult de lucru în absolut toate domeniile, însă PSD Lugoj are soluții și se bazează pe un sprijin real al populației, al cetățenilor care ne-au solicitat ajutorul în soluționarea diverselor probleme cu care s-au confruntat în ultimii ani. Momentul în care vom fi chemați să decidem, prin vot, viitorul nostru și al copiilor noștri se apropie. Este momentul în care putem să ne exercităm acest drept în mod responsabil și informat, fără a ne lăsa din nou păcăliți de promisiunile unor oameni lipsiți de integritate și lipsiți de experiență administrativă. Așa că vă rog să fiți alături de noi pe 9 iunie, să votați poziția 1 la primar – Călin Dobra – și poziția 2 la consiliul local – echipa PSD – pentru că doar împreună putem reconstrui Lugojul”, a conchis Călin Dobra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.