Prefectul de Timiș a semnat ordinul privind încetarea mandatului de primar al municipiului Lugoj al liberalului Claudiu Buciu

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat, astăzi, că a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al municipiului Lugoj al primarului liberal Claudiu Buciu.

Decizia a fost luată după ce primarul Claudiu Buciu nu ar fi locuit permanent în Lugoj și, în acest an, și-a schimbat domiciliu pentru o perioadă de circa 6 săptămâni în Germania.

„Instituția Prefectului a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022. Legea este foarte clară în acest sens, Codul Administrativ precizează la Articolul 160, litera C, că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială. Nu-mi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Buciu de la Lugoj. Legea stipulează solicitarea unui referat din partea secretarului municipiului Lugoj, am primit referatul și chiar acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului. Nu am nicio bucurie în acest sens și consider că relația dintre un primar și cetățenii care l-au ales este sacră. Poate de aceea este cu atât mai complicat, mai ales că poate părea o chestiune de nuanță, dar legea este foarte clară și nu suportă nicio interpretare în acest sens”, a declarat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, menționând: „Am ținut legătura în ultima perioadă cu domnul primar Buciu și suntem amândoi hotărâți ca aceast procedură să decurgă cât mai repede, pentru a elimina orice suspiciune, pentru ca locuitorii Lugojului să știe că cine conduce și semnează are acest drept, și că actele semnate nu vor fi lovite de nulitate”.

Atribuțiile de primar al Lugojului vor fi preluate de viceprimarul liberal Bogdan Blidariu.

Ordinul de încetare a mandatului primarului Claudiu Buciu poate fi atacat în instanța de contencios administrativ, care poate dispune suspendarea ordinului. Dacă ordinul nu este atacat în instanță sau dacă instanța menține ordinul, viceprimarul Bogdan Blidariu va păstra  atribuțiile până la organizarea de alegeri anticipate pentru funcția de primar al municipiului Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.