Pre-eveniment Cămine în Mișcare, în Țara Făgetului, la Margina

La Margina, în Țara Făgetului, va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, un pre-eveniment organizat în cadrul proiectului „Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces”.

Participanții la acest pre-eveniment vor beneficia de un tur cu căruțe trase de cai (plecarea din Margina la ora 14; taxa de participare – 35 lei/persoană) și vor putea vedea și auzi poveștile căminelor din zonă, însoțite de bucate tradiționale și cafele cu givăneli.

Astfel, participanții vor vizita o bucată de istorie a zonei, la Muzeul Satului Sintești, vor pune de-un picnic cu produse locale (pâine în țăst, mălai, platou rece cu produse de casă, răchie) la Izvorul de la Peșă, locul în care se întâlneau, în tinerețe, străbunicii și bunicii de acum ai satelor din jur, iar la Zorani vor vizita casa în care a locuit Serafin Oproni, a cărui poveste de viață, culeasă în cadrul proiectului „Cămine în Mișcare”, a inspirat spectacolul de teatru “Altă zi cu soare”, pus în scenă de Asociația Solidart.

De la ora 17:30, la Margina, pe scena Căminului Cultural, trupa „Auăleu” va prezenta spectacolul de teatru cu piesa „Ferma” (intrarea este liberă). Totodată, vor avea loc ateliere creative, instalații de artă comunitară și jocuri pentru copii.

„Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces” este un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, produs de Asociația Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și se desfășoară sub egida Anului European al Patrimoniului 2018.

Este singurul proiect din programul cultural Timișoara 2021 care se desfășoară în jurul Timișoarei, în regiunea Banatului istoric, gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur.

Evenimentul principal pe anul 2018 al proiectului „Cămine în Mișcare” va avea loc între 28 și 30 septembrie în satele Margina și Zorani.

Lugoj Expres Pre-eveniment Cămine în Mișcare, în Țara Făgetului, la Margina Zorani Timișoara 2021 teatru Țara Făgetului spectacol Sintești proiect cultural proiect Margina căruțe trase de cai cămine în mișcare Auăleu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.