Poșta Română a suspendat serviciul Postmesager pentru materialele cu caracter politic, după ce pensionarii din Lugoj au primit pliante PNL capsate de taloanele de pensie

Compania Națională „Poșta Română” a suspendat, începând cu data de 12 ianuarie, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic, după ce Partidul Social Democrat a solicitat „explicații oficiale” despre distriuirea unor materiale de propagandă politică ale PNL (cu fotografia și numele președintelui interimar al PNL Lugoj, Ionuț Sârbu, și al președintelui PNL Timiș, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș) atașate, prin capsare, de taloanele de pensie distribuite pensionarilor din Lugoj.

PSD a solicitat celor două entități – Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice – să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că e vorba de documente emise de autoritățile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

Totodată, s-a solicitat conducerii Companiei Naționale „Poșta Română” să precizeze care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajații companiei (pe lângă serviciul de distribuire) și dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

De asemenea, PSD a solicitat șefilor Poștei Române și Casei Naționale de Pensii Publice să se abțină să-și depășească atribuțiile legale pe care le au în exercitarea funcției, deoarece acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege.

Vineri, 12 ianuarie, Compania Națională „Poșta Română” a anunțat suspendarea temporară a serviciului Postmesager pentru materiale cu caracter politic:

„În baza prevederilor legale, Compania Națională ,,Poșta Română” suspendă, începând cu data de 12 ianuarie 2024, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic. În urma informațiilor apărute în presă cu privire la implicarea Companiei în distribuirea de materiale cu caracter politic, Compania Națională ,,Poșta Română” a luat decizia, în baza prevederilor legale, de a suspenda temporar serviciul Postmesager  pentru materiale cu caracter politic. Poșta Română, cu o vechime de 162 de ani în slujba cetățenilor, ține la reputația si la prestigiul său, fiind o companie care susține valorile democratice și nu dorește să fie asociată cu niciun partid politic”.

Și PSD Timiș a reacționat în urma distribuirii pensionarilor din Lugoj a pliantelor PNL atașate de cupoanele de pensie.

„Președintele Partidului Național Liberal Timiș, Alin Nica, folosește Poșta Română și angajații ei pentru a-și face campanie electorală! Zilele trecute, bătrânii din Lugoj au primit pensiile și la fiecare fluturaș de pensie a fost atașat un pliant cu imaginea liberalului Alin Nica.

O astfel de acțiune este fără precedent în județul Timiș și arată modul în care Nica înțelege să facă politică, dar, totodată, trădează disperarea unui om care știe că zilele sale în fruntea Consiliului Județean sunt numărate. Ca de fiecare dată, șeful liberalilor nu își va asuma răspunderea pentru ceea ce se întâmplă, va găsi vinovați în alte părți și va dezvolta teorii conspiraționiste. Doar că, de această dată, dovezile sunt mai mult decât clare.

La fel de răspunzător pentru această acțiune se face și Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara, căruia îi solicităm de urgență demisia din funcția pe care o ocupă. Alin Nica și acoliții săi trebuie să înțeleagă că nu pot folosi instituțiile în care și-au plasat oameni în funcții de conducere pentru a face campanie electorală”, se menționează în comunicatul semnat de Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

 

Lugoj Expres Poșta Română a suspendat serviciul Postmesager pentru materialele cu caracter politic, după ce pensionarii din Lugoj au primit pliante PNL capsate de taloanele de pensie talon de pensie serviciul Postmesager serviciu suspendat PSD Timiș PSD Președintele PNL Lugoj Poșta Romnă PNL Timiș PNL Lugoj PNL pensionari Lugoj Ionuț Sârbu distriuire de materiale Casa Națională de Pensii Publice Alin Nica Alfred Simonis

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.