Porți deschise la Asociația „Free Amely 2007” Lugoj, de Ziua Internațională a Animalelor

4 octombrie –  Ziua Internațională a Animalelor, va fi sărbătorită și de către Asociația pentru protecția animalelor „Free Amely 2007” Lugoj.

Cu această ocazie, adăpostul de animale fără stăpân al asociației, situat între satele Tapia şi Măguri, îşi deschide porțile pentru toți iubitorii de animale, între orele 11 şi 17.

„Cu acest prilej, câinii şi pisicile din adăpost vă aşteaptă să le adoptați, iar dacă nu aveți această posibilitate, atunci vă roagă să le oferiți afecțiune, să le scoateți la plimbare, să le aduceți câte ceva de mâncare, să le oferiți pături, prosoape şi haine groase pe care nu le mai folosiți, pentru culcuş. Este mare nevoie, în mod special, de baloți de paie, pe toată perioada friguroasă, pentru aşternut, întrucât paiele sunt mult mai călduroase şi nu țin umezeală. Sunteți rugați să faceți şi donații în bani, atât de necesare pentru plata facturilor pentru deparazitări, tratamente, analize, vaccinuri, sterilizări, dezinfectanți, utilități, asigurări, impozit şi multe alte cheltuieli în regim de adăpost autorizat. Precizăm că Asociația Free Amely 2007 nu primeşte nici un ban de la stat, nici de la Primăria Municipiului Lugoj, nici de la Consiliul Județean Timiş, nici de la Guvernul României, nici de la Uniunea Europeană, ci se finanțează doar din donații şi sponsorizări. Pentru că este nevoie permanentă de ajutorul dumneavoastră pentru animalele fără stăpân din adăpost, dacă doriți să le ajutați, vă rugăm să sunați la numerele de telefon: 0731.973.866 şi 0726.692.964, sau să ne contactați pe facebook pe pagina Free Amely”, a declarat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”.

În prezent, în adăpostul asociației sunt cazați 101 câini şi câțiva pui de pisici. Persoanele care doresc să adopte un animal trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani şi să prezinte o copie după actul de identitate.

Convenția pentru sărbătorirea zilei de 4 octombrie ca Zi Internațională a Animalelor pe plan mondial a fost inițiată, în anul 1931, la o întrunire a ecologiștilor, care a avut loc în Florența, Italia, din dorința de a atrage atenția asupra speciilor aflate pe cale de dispariție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.