Porți deschise la adăpostul Asociației „Free Amely 2007” Lugoj, de Ziua internațională a animalelor fără stăpân

Asociaţia „Free Amely 2007”, din Lugoj, va marca și în acest an  Ziua internaţională a animalelor fără stăpân (4 aprilie).

Cu acest prilej, la adăpostul asociaţiei, de pe drumul Tapiei, are loc „Ziua porţilor deschise”, ocazie cu care, marți, 4 aprilie, între orele 11 și 17, lugojenii care iubesc animalele sunt invitaţi să viziteze adăpostul, să adopte un câine, să doneze mânare sau bani pentru animalele fără stăpân sau să facă muncă de voluntariat.

„Câinii din adăpost abia aşteaptă să-i vizitați şi să-i ajutați. Dacă doriți, puteți adopta, gratis, un câine sau o pisică, puteți face donații, puteți completa formularul pentru redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit, puteți să vă jucați cu cățeluşii. Împreună cu dumneavoastră putem ajuta aceste ființe nevinovate, iar câinii vă vor răsplăti cu dragostea lor necondiționată. Vă aşteptăm cu drag şi vă mulțumim!”, a ținut să precizeze Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”.

Istoria Zilei internaţionale a animalelor fără stăpân a început în toamna anului 2010, când aproximativ o sută de organizații olandeze, preocupate de situația animalelor fără stăpân, au organizat prima conferință națională dedicată acestei probleme. Cu acea ocazie, participanții au ales ziua de 4 aprilie pentru a lansa un semnal de alarmă și, totodată, un apel la compasiune, la nivel mondial, față de situația deplorabilă în care se află cele peste 600 de milioane de animale ale străzii din întreaga lume, fie ele câini, pisici, cai sau măgari.

Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.