Pompierii timișeni: 32.740 de misiuni, în 2022

Pompierii timișeni s-au reunit pentru evaluarea activității din anul anterior,  analiza situației actuale, dar și planificarea obiectivelor pentru anul 2023.

Ținta anului 2022 a fost atinsă: salvatorii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au fost la datorie și au asigurat răspunsul prompt și eficient la solicitările cetățenilor.

Acordarea primului ajutor medical, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea-salvarea sau deblocarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 𝟑𝟐𝟕𝟒𝟎 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒅𝒆𝒔𝒇ăș𝒖𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒍𝒗𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒕𝒊𝒎𝒊ș𝒆𝒏𝒊 î𝒏 𝒂𝒏𝒖𝒍 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒕𝒓𝒆𝒄𝒖𝒕.

O pondere de aproximativ 90% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD. A fost solicitată intervenția echipajelor medicale în 𝟐𝟐𝟒𝟎𝟔 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝟐𝟐𝟕𝟒𝟐 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 (𝟐𝟏𝟐𝟎𝟒 𝐚𝐝𝐮𝐥ț𝐢 ș𝐢 𝟏𝟓𝟑𝟖 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢).

De asemenea, pompierii militari timișeni au acționat pentru localizarea și stingerea a 𝟞𝟝𝟞 𝕚𝕟𝕔𝕖𝕟𝕕𝕚𝕚 𝕔𝕦 𝕡𝕒𝕘𝕦𝕓𝕖 înregistrate la nivelul județului. Alte 125 misiuni au constat în efectuarea cercetării, măsurătorilor și marcarea zonelor contaminate. În 25 situații s-a acționate de către echipa pirotehnică pentru asanarea muniției rămasă neexploadată din timpul conflictelor militare.

Totodată, echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină în urma producerii a 798 𝑎𝑐𝑐𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑓𝑒𝑟𝑜𝑣𝑖𝑎𝑟𝑒, cazuri în care au fost asistate 971 persoane și care s-au soldat cu 4 decese.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 98 de animale în cele 73 misiuni de salvare a acestora.

Printre altele, amintim că în anul 2022 au fost desfășurate 6588 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑎𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡𝑒 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑎𝑛𝑑𝑒𝑚𝑖𝑒𝑖 𝐶𝑜𝑣𝑖𝑑 19.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, pompierii timișeni au asigurat gestionarea afluxului de persoane refugiate din Ucraina care au intrat pe teritoriul României, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, prin misiuni în Punctele Operative Avansate: POA Siret, POA Isaccea și POA Sighetu Marmației.

De asemenea, mai multe forțe și mijloace au fost dislocate la nivel național din partea ISU Timiș.

În domeniul apărării împotriva incendiilor, Inspecția de Prevenire a înregistrat 2732 cereri privind securitatea la incendiu. Inspectorii de prevenire au desfășurat 𝟏𝟐𝟓𝟖 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐚𝐥𝐞, aplicând amenzi contravenționale în cuantum de 2.524.200 lei.

Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență a organizat și susținut 15 𝒄𝒖𝒓𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒔̦𝒊 2 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒈𝒂̆𝒕𝒊𝒓𝒆 pentru personalul încadrat, pe linia acordării primului ajutor medical de bază. Totodată, s-au desfășurat 22 de serii de pregătire cu personalul aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Cei 252 de voluntari au fost integrați în misiunile specifice de la nivelul județului Timiș, realizând un număr total de 𝟕𝟏𝟕𝟖 𝐨𝐫𝐞.

Alte activități de referință ale ISU Timiș sunt reprezentate de organizarea exercițiilor internaționale, participarea la misiunile de sprijin internațional, dar și la cele naționale de protejare a comunităților.

Printre obiectivele și prioritățile din anul 2023, conducerea ISU Timiș își propune să asigure 𝑖̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑒𝑛𝑖, 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑛𝑜𝑖 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢, precum și 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑢𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑎𝑡.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.