Pompierii din Lugoj au în dotare o autospecială de intervenție în valoare de aproape 350.000 de euro

Detașamentul de Pompieri din Lugoj a primit în dotare o nouă autospecială de intervenție, în valoare de aproape 350.000 de euro.

Noua autospecială a fost achiziționată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Prezentarea autospecialei a avut loc, joi dimineața, în prezența comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, în frunte cu inspectorul șef, col. Lucian Vasile Mihoc, dar și a întregului personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj. La eveniment au participat și reprezentanții Primăriei Lugoj – viceprimarul interimar Adrian Serendan, administratorul public Anca Micșa Oprea și secretarul municipiului Dan Ciucu, precum și reprezentanți din cadrul structurilor MAI și MApN,

Noua autospecială care a intrat în dotarea pompierilor lugojeni are o capacitate de 4000 de litri de apă, 200 de litri de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență, fiind prevăzută și cu o cameră de termoviziune.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

După cum a menționat inspectorul șef Lucian Vasile Mihoc, noua autospecială de stingere va asigura intervențiile și misiunile specifice în cele 78 de localități (comune și sate) din raionul de intervenție al Detașamentului de Pompieri Lugoj,  asigurând un răspuns mai prompt și mai eficient în situații de urgență, pentru protecția populației.

De asemenea, inspectorul șef Lucian Vasile Mihoc a evidențiat „cooperarea extraordinară cu Primăria Lugoj”, care a suplinit nevoia pompierilor lugojeni de tehnică de intervenție, în principal prin donațiile din orașul german înfrățit Jena, un parteneriat care a făcut ca, la un moment dat, pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj să fie cei mai bine dotați, cu autospeciale de la nivelul anilor 1990.

În prezent, toată tehnica de intervenție este schimbată, iar dotarea pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj va continua, după cum a precizat inspectorul șef Lucian Vasile Mihoc, cu un cap tractor și o cisternă de mare capacitate, de 30.000 de litri, printr-un proiect în curs de implementare, care va putea fi folosită atât pentru continuarea lucrului cu apă la stingerea incendiilor, cât și pentru a transporta apă potabilă pentru populație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.