Polițiștii rutieri, în acțiune și în acest weekend

Polițiștii rutieri vor continua și în acest weekend acțiunile în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, după ce, în ultimele patru zile, au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.

În perioada 30 ianuarie  – 02 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 193 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 85 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 62 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză. Totodată, au fost retrase și 27 de certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.