Polițiștii, în control! Peste 40 de sancțiuni contravenționale pentru deținătorii de câini periculoși din zona Lugoj

Polițiștii din Lugoj și ai celor trei secții rurale arondate, precum și cei ai Secției 4 Rurale Peciu Nou împreună cu polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, în zilele de 9 și 10 iulie, acțiuni pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul de deținere al câinilor periculoși/agresivi.

În Lugoj și zonele arondate, au fost verificați 79 de deținători de câini, fiind aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 54/2002. Printre deficiențele constatate se numără: lipsa documentelor legale, lipsa plăcuțelor de avertizare “câine periculos” și nedeclararea înstrăinării exemplarelor canine.

Nu au fost constate nereguli privitoare la modul de deținere.

În Peciu Nou a fost verificată o femeie, care deține 52 de exemplare canine. În acest sens, au fost verificate cele 52 de carnete, iar două erau fără cip și nu aveau consemnată vaccinarea antirabic pentru anul 2024. De asemenea, au fost scanate în mod aleatoriu 13 exemplare canine, rezultând că 10 exemplare sunt identificate prin microcipare. Drept urmare, femeia a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 de lei și a primit termen de 10 zile pentru remedierea deficiențelor.

De asemenea, s-a constatat prezentei hranei și a recipientelor cu apă in cantitate suficientă, iar cele 52 de exemplare canine sunt adăpostite în încăperi și boxe amenajate cu posibilitatea de a ieși în curtea imobilului.

Polițiștii au anunțat că acțiunile de acest gen vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.