Polițiștii, în acțiune la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” și la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”

Polițiştii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalităţii din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Agenţiei Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse şi Asistenţă Educațională Timiș, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Timişoara și lucrători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor Timişoara, au desfășurat mieruci, 8 noiembrie, o acțiune în sistem integrat la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”  din municipiul Lugoj, în cadrul campaniei „Școala ta în siguranță”.

Scopul acestei campanii inițiate la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș îl reprezintă prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, precum și prevenirea delicvenței juvenile.

În vederea realizării unui schimb eficient de informaţii, polițiștii împreună cu celelalte instituţii participante la această campanie au desfășurat activități la care au participat 321 de elevi, 38 de cadre didactice și 15 părinți.

„Scopul nostru îl reprezintă menținerea sub control a criminalităţii pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unitaţii de învăţământ, precum și a dezvoltării unui parteneriat poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracțional și antivictimal.

În acest context, elevilor le-au fost oferite sfaturi și informaţii preventive privind delicvența juvenilă, răspunderea penală și contravențională, le-au fost prezentate mai multe categorii de infracțiunii, fiind aduse în discuție și teme precum bullyingul și cyberbullyingul”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive și la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din municipiul Lugoj.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor desfășura activități preventive în cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș și în perioada următoare, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.