Polițiștii, în acțiune! 40 de persoane reținute pentru 24 de ore și 8 arestări preventive

În perioada 1-31 mai 2024, polițiștii timișeni au acționat în vederea creșterii gradului de siguranţă pentru cetăţeni prin protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, precum și pentru reducerea accidentelor rutiere grave vizând principalele cauze generatoare.

Astfel, în perioada de referință, în vederea prevenirii și combaterii criminalității contra patrimoniului, polițiștii timișeni au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, 33 de persoane, respectiv 24 dintre acestea fiind reținute sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, 5 pentru tâlhărie și 4 persoane pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

De asemenea, magistrații au dispus și măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârșirea faptelor menționate, față de 8 persoane.

Totodată, în vederea reducerii accidentelor rutiere, în perioada 01-31.05.2024, structurile rutiere din județul Timiș au desfășurat 122 de acţiuni, care au avut ca scop combaterea consumului de alcool sau alte substanțe interzise la volan, precum și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză.

Astfel, polițiștii rutieri au efectuat 127 de testări cu aparatul drugtest și 3.490 cu aparatul etilotest, în urma cărora 18 persoane au fost depistate sub efectul unor substanțe psihoactive iar alte 83 sub influența băuturilor alcoolice. În toate aceste cazuri conducătorii auto au rămas fără permise de conducere fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale, în cazul celor cu o alcoolemie sub 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea au fost constatate 1.057 de abateri la regimul legal de viteză, iar în 122 de situații a fost aplicată și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a limitei legale de viteză.

În urma infracțiunilor constatate la regimul rutier, în cursul lunii mai a.c., polițiștii rutieri au reținut pentru o perioadă de 24 de ore, 7 persoane, respectiv 5 persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și 2 persoane pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

„Încrederea cetățenilor în instituția noastră este esențială pentru eficiența acțiunilor noastre. Ne angajăm să acționăm cu responsabilitate, încurajând toți cetățenii să solicite ajutor în orice situație de urgență sau nevoie”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.