Polițiștii de la protecția animalelor, controale la stâne

În ultimele două săptămâni, polițiștii Biroului Pentru Protecţia Animalelor, împreună cu cei ai polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurale și a posturilor de poliție comunale, din cadrul I.P.J. Timiș au efectuat verificări la unitățile de tip stână de pe raza de competență a județului Timiș, pentru stabilirea condițiilor în care sunt ținute animalele.

Polițiștii au verificat 496 de unități tip stână, fiind identificate 189.352 de ovine.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru nerespecatrea dispozițiilor prevăzute de O.U.G 155/2001, privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni ce privesc intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor, în baza Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, pentru îmbunătățirea condițiilor de bunăstare și protecție a animalelor, proprietarilor de animale le-au fost aduse la cunoștință, obligațiile ce le revin, conform legislației sanitar-veterinare în vigoare.

Reprezentanții IPJ Timiș au anunțat că polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor vor desfășura în continuare activități de supraveghere și control la nivelul unităților de tip stână aflate pe raza județului, în vederea  identificării și sancționării faptelor de natură contravențională ori penală la normele de legislație privind protecția animalelor.                          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.