Polițiștii au împărțit aproape 900 de amenzi, în weekend

Polițiștii timișeni au acționat, în weekend, pe raza județului, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării. De asemenea, au fost desfășurate activități de verificare a respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală.

La activităţi au participat 649 de forţe de ordine, fiind verificate 193 de societăți comerciale, precum şi 271 de mijloace de transport persoane, dintre care 124 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 896 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 363.275 de lei. Dintre acestea, 594 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 170.525 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 277 de sancțiuni în valoare de 136.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 9 sancțiuni, în valoare de 15.500 lei, au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spatial privat/închis.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

„Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 inclusiv a interdicțiilor impuse de autorități privind starea de alertă și de carantină zonală, în localitățile de pe raza județului Timiș, unde aceasta este instituită. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, au transmis reprezentații Instituției Prefectului Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.