Polițiștii au descoperit o plantație de canabis, în curtea unei case

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat miercuri, 6 septembrie, percheziții domiciliare  la o persoană din județul Timiș, bănuită de trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, o persoană și-ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis outdoor, în curtea locuinței sale, din județul Timiș, în vederea distribuirii drogurilor consumatorilor din județ.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 40 de plante de canabis, reprezentând 53,5 kilograme de masă vegetală și 3 kilograme de substanță vegetală uscată, mărunțită și depozitată în mai multe recipiente.

O persoană a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

În urma administrării probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

La data de 7 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acestuia.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

Polițiștii precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

(Foto: IPJ Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.