Polițiștii au dat sute de amenzi șoferilor indisciplinați

În ultimele cinci zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 750 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive şi impunerea respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 19 dosare penale şi au aplicat aproape 750 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 335 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 106 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 77 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Controalele polițiștilor pe șoselele din Timiș vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.