Polițiștii au constatat 44 de infracțiuni și au aplicat 1.775 de amenzi

În minivacanță 1 -5 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și sărbătoririi Rusaliilor, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ, atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ, intervenind la 307 evenimente, dintre care 277 au fost sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă.

De asemenea, au fost constatate din oficiu 44 de infracţiuni, dintre care 20 la regimul siguranței rutiere. 

În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 24 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 1.775 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 533.970 de lei, dintre care 313 sunt avertismente.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți în teren, în urma verificărilor efectuate fiind reținute 89 de permise de conducere și retrase 42 de certificate de înmatriculare.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, să conducă cu viteză adaptată și corespunzătoare sectorului de drum respectiv și să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau substanțe psihoactive, deoarece cel mai important lucru îl reprezintă siguranța dumneavoastră.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru responsabilizarea tuturor participanților la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.