Polițiști din Timiș și Caraș-Severin, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș și ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în calitate de foști absolvenți ai Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu” din municipiul Lugoj, au răspuns pozitiv invitației cadrelor didactice de a participa la o activitate de orientare profesională în scopul promovării instituționale și a profesiei de polițist.

La întâlnirea care a avut loc vineri, 23 februarie, au participat peste 130 de adolescenţi, începând de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, dar și profesori.

Poliţiştii şi-au propus să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a elevilor a specificului muncii de poliție, oferindu-le o perspectivă asupra acestei cariere, atât din experiența proaspeților absolvenți, cât și din cea a polițiștilor cu vechime.

În cadrul discuţiilor, poliţiştii au pus la dispoziţie informaţii clare, complete, menite a-i învăţa mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile locului de muncă, demontând stereotipurile asociate unor profesii.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Relații Publice, Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Biroului de Investigații Criminale, au adus în atenţia liceenilor aspecte legate de linia lor de muncă, vorbind despre vocaţie, dăruire, dar şi despre satisfacţii profesionale.

Activitatea a avut drept scop orientarea profesională şi a constat inclusiv în prezentarea condiţiilor de recrutare și admitere, atât la școlile de poliție, cât și la Academia de Poliție.

În întâmpinarea discuțiilor, elevii au manifestat un interes deosebit, adresându-le întrebări polițiștilor, totul culminând intr-o activitate interactivă. Dorința lor de cunoaștere a fost primită cu deschidere de către polițiști, care le-au furnizat informații și răspunsuri tuturor curiozităților.

„Astfel de activități au un impact pozitiv, facilitând o înțelegere profundă a carierei de polițist și oferind elevilor o perspectivă directă și interactivă, contribuind la dezvoltarea unei conexiuni pozitive între comunitate și poliție, inspirând posibile viitoare alegeri de carieră”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.