Pleiadă de manifestări, de Ziua Armatei Române

Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” a organizat o pleiadă de manifestări pentru a marca Ziua Armatei Române și Centenarul Marii Uniri de la 1919.

Astfel, a fost organizat un turneu de minifotbal în sală, la care au participat formații reprezentând instituțiile sistemului public de apărare din unicipiul Lugoj. Neciurile s-au desfășurat la sala „Lavinia Miloșovici”, câștigătoare fiind, în ordine, echipele Poliției Municipiului Lugoj, Pompierilor și UM 01220 Lugoj, golgeterul turneului fiind Alexandru Stoica (Poliția Lugoj).

Totodată, în poligonul de la Știuca a fost organizată o nouă ediție a Cupei Presei la tir. Și de această dată, podiumul a fost ocupat de jurnaliștii de la Redeșteptarea: Cristian Ghinea, Ion Moldovan și Leontin Târziu.

Câștigătorii acestor competiții au fost recompensați cu diplome și trofee, înmânate de către comandantul Garnizoanei Lugoj, col. Ion Teca.

Seria de manifestări a continuat cu o inedită expoziție, deschisă la Cercul Militar Lugoj: „Militari de frunte bănățeni”. Expoziția cuprinde: fotografii de pe front, uniforme militare din 1918, acte, hărți, drapele, portretele și biografiile celor 26 de generali români bănățeni din fostul Imperiu, arme din Primul Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.